نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/01/28     ساعت:   17:50:49
بازدید:   534
 
 
بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی نه تنها برای حوزه‌های علمیه بلکه برای همه مردم مفید است.

آیت الله یعقوبی از مراجع نجف اشرف، ضمن بازدید از بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و آشنایی با فعالیت‌های این مرکز، وجود بنیاد را نه تنها برای حوزه‌های علمیه بلکه برای همه مردم مفید دانست.


در چارچوب برنامه جامع میزبانی از فرهیختگان در حریم علمی عالم آل محمد (صلی الله علیه و آله و سلم)، بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، میزبان آیت الله العظمی شیخ محمد یعقوبی، از مراجع عظام تقلید عراق و هیئت همراه بود.

در این بازدید، گزارشی از پیشینه و اهمّ فعالیت‌های علمی ـ پژوهشی بنیاد در حوزه قرآن، فقه، حدیث و رجال، همکاری با مراکز معتبر علمی در جهان اسلام، موفقیت‌ها در نشر کتاب، برگزاری نشست‌های علمی ـ تخصصی و علاقه‌مندی به مشارکت علمی در تصحیح نسخ ممتاز و منحصربه‌فرد و تحقیق در زمینه‌های مسائل فقهی نوپدید و مورد نیاز نسل جوان، با رویکرد خدمت فرهنگی به جامعه اسلامی، به‌ویژه نخبگان و پژوهشگران ارائه شد.

در ادامه، مدیران گروه‌های انقلاب و تمدن نوین اسلامی، حدیث پژوهی، کلام و اندیشه اسلامی و فرهنگ وسیرۀ رضوی، درباره مهم‌ترین تولیدات علمی و آثار در دست تصحیح، تحقیق و تألیف همچون: دوره عبقات الانوار، دانشنامه سادات، غریب الحدیث، دائره المعارف آستان قدس رضوی و افزون بر 200 عنوان کتاب در حوزه سیره و معارف رضوی گزارش‌هایی تقدیم کردند.

آیت الله محمد یعقوبی نیز، سخنانی در جایگاه و اهمیت آگاهی عالمان دین به مسائل و اقتضائات تبلیغ دین در عصر حاضر، پرهیز از فروافتادن در دام‌های گسترده فتنه و توطئه، هجمه‌های فرهنگی علیه اسلام توسط عوامل شیطان در درون و بیرون ایراد کرد و با تأکید بر حدیث امام صادق (علیه السلام) که فرمود: «العالم بزمانه لاتهجم علیه اللوابس؛ دانشمند آگاه به زمانه در معرض حمله شبهات قرار نمی گیرد» گفت: این حدیث یکی از شرائط عالم بودن را آگاهی از محیط پیرامونی اش می‌داند؛ بنابراین صرف تحصیل و تعلیم دروس حوزوی امروزه کافی نیست و وجود این گونه مؤسسات و مراکز علمی و پژوهشی برای نشر معارف اسلامی و آگاهی و آگاهاندن مردم لازم است و این بصیرت و آگاهی همان ویژگی خاص امام خمینی نسبت به دیگر حوزویان بود که باعث پیروزی و توفیق ایشان شد.

رئیس مرکز پژوهشی «عین»، بنیاد را نه تنها برای حوزه‌های علمیه بلکه برای تمام مردم مفید دانست و لزوم تأسیس چنین مراکزی را در شهر نجف پس از دوران سخت آشوب‌های فتنه‌گران داخلی و فرقه‌های انحرافی چون داعش و نیز مسائل نظامی که گریبانگیر ملت عراق در طول سال‌های متمادی شده بود، حیاتی عنوان کرد و گفت: البته مراکزی مثل «عین» و «امام صادق (علیه السلام) از نهادهای نوپایی است که احتیاج به تجربه‌های این بنیاد دارند.

این مرجع تقلید، در ادامه بر لزوم تقویت همکاری‌ها با هدف استفاده از تجربه‌ها و دستاوردهای دو مرکز و بایسته‌های رجال دین در اشراف به گونه‌گونی و فراوانی شبهه‌ها، بنیاد را نمونه برجسته فعالیت‌های نظام‌مند و مورد نیاز جهان اسلام و شیعه و تجسم مکتب امام صادق(علیه السلام) برشمرد و با ابراز خرسندی از توفیق زیارت امام هشتم (علیه السلام)، آشنایی و بازدید از بنیاد را از مهم‌ترین سوغات‌های این سفر دانست و وعده کرد که با بهره‌مندی از امکانات دفتر خود در نجف و قم، زمینه معرفی و استفاده بیش‌تر از آثار علمی ـ پژوهشی بنیاد را فراهم آورند.

ایشان همچنین خواستار حضور پررنگ و مستمر بنیاد در نجف اشرف و تأسیس دفتر نمایندگی و ترجمه آثار برجسته و علمی بنیاد به عربی  شد.

آیت الله یعقوبی در پایان ضمن اشاره به عناوین کتاب‌های مهم فارسی بنیاد در حوزۀ علوم اسلامی، گفت: انتظار داریم که با توجه به تعداد زیاد مخاطبان عرب زبان و مشتاقان علوم اسلامی در کشورهای عربی جهان اسلام، این آثار فاخر به زبان عربی ترجمه و در دسترس علاقه‌مندان قرار گیرد.