نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/02/08     ساعت:   13:08:25
بازدید:   593
 
 
رقابت‌های ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان آغاز شد.

فضای زیبای تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی که منقش به طرح‌های چشم‌نواز معماری ایرانی ـ اسلامی است آن هم در جوار حرم رضوی، این بار میزبان جوانانی از ملیت‌ها، نژاد‌ها و زبان‌های مختلف بود. اما یک نقطه مشترک همه آن‌ها را دور هم و زیر یک سقف جمع کرده بود و آن هم مسلمان بودن و اشتراک در کتاب آسمانی‌شان قرآن کریم است.


ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم دانشجویان مسلمان عصر دیروز، هفتم اردیبهشت ماه به همت جهاددانشگاهی و با حضور مسئولان کشوری و استانی در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در قالب برپایی مراسم افتتاحیه رسماً آغاز شد.

فضای زیبای تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌ها که منقش به طرح‌های چشم‌نواز معماری ایرانی ـ اسلامی است آن هم در جوار حرم رضوی، این بار میزبان جوانانی از ملیت‌ها، نژاد‌ها و زبان‌های مختلف بود. اما یک نقطه مشترک همه آن‌ها را دور هم و زیر یک سقف جمع کرده بود و آن هم مسلمان بودن و اشتراک در کتاب آسمانی‌شان قرآن کریم است.

مهمانان با لباس‌های آراسته اما متفاوت که نشان از تفاوت ملیتی آن‌ها داشت یک به یک در مکان در نظر گرفته شده مستقر می‌شدند و آرام آرام زمان آغاز مراسم فرا رسید و این بار هم نوای ملکوتی کتاب آسمانی قرآن بود که همگان را به سکوت و گوش جان سپردن به کلام خدا فرا می خواند. این‌بار نوبت وحید خزایی، دارنده رتبه نخست دوره پنجم مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان بود تا با زمزمه دلنشین قرآن آرامش را به دل‌ها هدیه کند.

عرض ارادت به ساحت قدسی ولی نعمتمان که این بار هم به رسم همیشگی خود مهمان‌نوازی را در حق‌مان تمام کرده بود و پذیرایمان در آغوش مشهدالرضا(علیه السلام) و به بهانه این رقابت های بین‌المللی بود، بار دیگر اشک‌های دلدادگی را بر چهرهای این دانشجویان جوان قرآنی که با زبان خود به حضرتش عرض ارادت کردند را جاری ساخت. البته اجرای زیبا و با آرامش سیدوحید مرتضوی، مجری برنامه‌های دینی و قرآنی رسانه ملی نیز در این حال و هوا بی‌تاثیر نبود.

در ادامه و بعد از این لحظاتی دوست‌داشتنی، رسماً مراسم افتتاحیه آغاز شد و سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی نخستین فردی بود که به رسم مهمان‌نوازی و به دعوت مجری روی سن قرار گرفت و ضمن خوش‌آمدگویی به حضار ابراز کرد: قبل از انقلاب اسلامی، کشورهای اسلامی و به قولی جهان سوم به عمد عقب نگه داشته شدند.

وی ادامه داد: اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل نهاد جهاددانشگاهی، این نهاد به منظور تولید علم و توسعه فرهنگی و آموزش های تخصصی در راستای پیشرفت کشور گام های موثری برداشت و خوشبختانه اقدامات بزرگی تاکنون در زمینه علم و فناوری از سوی این نهاد انجام شده است.

طیبی در ادامه به ارائه گزارشی از برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان پرداخت و افزود: تاکنون پنج دوره از این مسابقات در کشور ایران برگزار شده است و امروز شاهد افتتاحیه ششمین دوره این مسابقات هستیم. این دوره از مسابقات به صورت غیرحضوری و با بهره‌گیری از نرم‌افزار صوتی ضبط، تلاوت مورد داوری قرار گرفته است که ۷۳ نفر انتخاب شدند و پس از داوری نهایی، ۴۴ نفر از ۳۳ کشور جهان به عنوان متتخبان عازم ایران شدند و امروز رقابت خود را آغاز خواهند کرد.

سپس دکتر عباس صدری، نماینده ایران در سازمان آیسسکو، پیام سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی اسلامی(آیسسکو) به مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان را قرائت کرد در بخشی از این پیام آمده است: ما قرآن کریم را به عنوان منبعی برای نزدیک شدن مسلمانان سراسر دنیا به یکدیگر و ایجاد فضای وحدت و اتحاد اسلامی می‌شناسیم، وحدتی که اکنون به گمشده‌ای در جهان اسلام تبدیل شده است. این یکی از معجزات قرآن است که می‌تواند ما را در همه دوره‌ها و شرایط به هم نزدیک کند.

مراسم افتتاحیه به نیمه‌های خود رسیده بود که با دعوت مجری رئیس جهاددانشگاهی و دیگر مسئولان حاضر در مراسم به روی سن دعوت شدند و در ادامه از محمدباقر قالیباف، شهردار سابق تهران به جهت تلاش و مدیریت جهادی در عرصه گسترش فعالیت‌های قرآنی تقدیر به عمل آمد.

قالیباف در سخنانی ابراز کرد: در فرهنگ قرآنی، قرآن، کلید همه مشکلات است و امروزه ما بیش از هر زمان دیگری نه تنها نیازمند وحدت در کشورهای اسلامی هستیم بلکه وحدت یک ضرورت اجتناب ناپذیری به شمار می‌رود.

بعد از اتمام افتتاحیه و خروج مهمانان و مسئولان ویژه از تالار، کم‌کم فضا آماده آغاز مسابقات شد. تست سیستم صوتی برای برگزاری مسابقاتی با کیفیت خوب توسط رحیم خاکی،‌ یکی از داوران این دوره از رقابت ها چندین مرتبه با قرائت آیات کوتاه قرآن تست شد و در نهایت این سیستم صوتی تالار شیخ طبرسی مهر تایید گرفت.

در ادامه نیز اسامی ۱۵ متسابقی که طبق قرعه‌کشی قبلی امروز نوبت اجرای تلاوت داشتند، اعلام شد و در جایگاه مستقر شدند و آیات مورد نظر را قرائت کردند. بعد از پایان هر تلاوت نیز یکی از داوران در مورد آن نظر می داد و قوت و ضعف اجرا را بیان می کرد و مترجم نیز این توضیحات را به زبان عربی منتقل می کرد.

در عین اینکه فضای مسابقات و نظم مخصوص آن برقرار بود ولی صمیمت و آرامش هم در فضای حاکم بود. اگر چه برخی متسابقان از لرزش صدایشان در زمان تلاوت، میزان استرس شان قابل حدس بود.

در میان اجرای متسابق نیز چندین منتخب برنامه قرآنی «اسراء» جهت تنوع بخشی به مسابقات به اجرای تلاوت تقلیدی خود پرداختند که با استقبال حاضران روبه‌رو شد.

ضبط تلاوت ها توسط شبکه قرآن سیما برای پخش در ماه مبارک رمضان از دیگر ویژگی های این دوره از رقابت ها به شمار می‌رود.

اسامی قاریان و حافظانی که دیروز به رقابت پرداختند شامل «مهدی شمعونی» از لبنان، «احمدجمال کامل المتصراوی» از کنیا، «محمد الزکی الدین بن حنفی» از کشور مالزی، «جهاد اورال» از کشور ترکیه، «محمدعلی فروغی» از افغانستان و «محمد یونس مدرا» از اندونزی، قاریان قرآن کریم و «اسامه المحروس» از سوریه، «نوح‌علی مرعی» از لبنان، «خادم الرسول لو» از کشور سنگال، «حافظ محمد عمری» از تانزانیا، «سیدمحمد غفاری» از افغانستان، «عبدالله صالح احمد» از کشور یمن، «حمزه سیراجی ایراکوز» از بروندی، «عبدالوافی ازاکی بین سینوان» از مالزی و «میرزام‌الدین میرزا نظر» از تاجیکستان حافظان رقابت های روز نخست بودند.

 

(گزارش ایکنا از آغاز رقابت های قرآنی دانشجویان مسلمان)