نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/02/16     ساعت:   14:09:59
بازدید:   733
 
 
بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی مجموعه ای از افکار و اندیشه‌ها و آثار علمی را عرضه می‌کند که بخشی از آنها در چارچوب نیازهای ملی تولید شده و بخش قابل توجهی از آن نیازهای مشترک ایرانیان و عرب زبانان مسلمان است.

حجت الاسلام مجتبی الهی خراسانی، عضو هیئت مدیرۀ بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: بنیاد پژوهش‌های اسلامی مجموعه ای از افکار و اندیشه‌ها و آثار علمی را عرضه می‌کند که بخشی از آنها در چارچوب نیازهای ملی تولید شده و بخش قابل توجهی از آنان نیازهای مشترک ایرانیان و عرب زبانان مسلمان است.


حجت الاسلام مجتبی الهی خراسانی، عضو هیئت مدیرۀ بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، طی بازدید از غرفۀ بنیاد در سالن ناشران خارجی بخش عربی سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، گفت: بنیاد پژوهش‌های اسلامی مجموعه ای از افکار و اندیشه‌ها و آثار علمی را عرضه می‌کند که بخشی از آنها در چارچوب نیازهای ملی تولید شده و بخش قابل توجهی از آنان نیازهای مشترک ایرانیان و عرب زبانان مسلمان است؛ بنابراین یکی از رسالت‌هایش این است که نقش فعال و مشارکت جدی در همه فرصت‌های نشری داشته باشد که مربوط به جهان عرب می‌شود؛

الهی خراسانی، حضور در بخش عربی نمایشگاه بین المللی کتاب که به صورت سالانه برگزار می‌شود را مفید اما کم دانست و اظهار داشت: کار اساسی‌تر، شرکت بنیاد در نمایشگاه‌های کتاب در کشورهای عربی به ویژه شمال آفریقا و داشتن نوعی ارتباط فعال با فرهیختگان جهان عرب است.

این استاد حوزه و دانشگاه همچنین افزود: اگر ارتباط بنیاد با حوزه عربی صرفاً واردات اندیشه باشد، اگرچه متفکران داخلی از سفره اندیشه آنها بهره‌مند می‌شوند؛ اما مهم‌تر از آن، در واقع ایجاد جریان صادرات اندیشه شیعی ایرانی به خارج از کشور و جهان عرب است. افزون بر اینکه صادرات تفکر است و نوع دیپلماسی عمومی محسوب می‌شود، می‌تواند قدرت نرم ایرانی-شیعی را هم در منطقه افزایش دهد. به علاوه در حاشیه کار نیز برکات اقتصادی هم دارد و اقتصاد فرهنگ و دانش را از طریق فروش کتاب و محصولات مکتوب به امید خدا، تقویت خواهد کرد.

عضو هیئت مدیرۀ بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، غرفۀ بنیاد در سالن ناشران خارجی بخش عربی سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را به لحاظ به کار گیری ستون‌ها و کتیبه‌هایی با نقوش اسلامی و الهام گرفته از معماری حرم مطهر رضوی، چشم نواز دانست و تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های غرفه بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در بخش عربی نمایشگاه بین المللی کتاب امسال، این است که دکور و تزیینات بر مخاطب تحمیل نمی‌شود و پیشخوانی وسیع و باز دارد و این مهم است. چه خوب بود که غرفه‌ها، جایی برای استراحت اندیشمندانی که گاه و بی‌گاه از آن عبور می‌کنند داشته باشد و کسانی که در غرفه هستند به همین ترتیبی که در غرفه بنیاد می‌بینیم، خود دارای اطلاعات کافی کتابشناختی‌ باشند. همچنین حضور فروشندگان کتاب واقعاً کافی نیست و پیشنهاد بنده این است که ارتباط گیری با ناشرانی که در نمایشگاه شرکت می‌کنند هم باید از اولویت‌ها باشد.