نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/02/23     ساعت:   15:51:18
بازدید:   644
 
 
حضرت آیت الله مکارم شیرازی: به یقین بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، فعالیت‌های مهمی داشته است و نباید به این مقدار قناعت کرد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی، در دیدار با مدیرعامل و دو تن از اعضای هیئت مدیره و معاون پژوهشی و برنامه ریزی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، بیان کرد: تشکیلات حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا (علیه السلام) در حال تبدیل شدن به یک قطب فرهنگی است؛ به یقین بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، فعالیت‌های مهمی داشته است و نباید به این مقدار قناعت کرد.


مدیرعامل و دو تن از اعضای هیئت مدیره و معاون پژوهشی و برنامه ریزی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با حضرت آیت الله مکارم شیرازی دیدار و گفت و گو کردند. در این دیدار که حجت الاسلام دکتر مرویان حسینی مدیر عامل بنیاد را حجج اسلام شریعتی تبار و مجتبی الهی خراسانی و سید محسن ناجی معاون پژوهشی این مرکز، همراهی می‌کردند؛ نخست مدیر عامل گزارشی از فعالیت‌ها، ظرفیت‌های پژوهشی، عملکرد گروه‌های پژوهشی بنیاد و همچنین آثار انتشار یافته ارائه و به تأکید تولیت معزّز آستان قدس رضوی بر بهره‌مندی بنیاد پژوهش‌های اسلامی از ظرفیت عظیم علمی و پژوهشی حوزه علمیه قم و لزوم برقراری ارتباط مستمر و نظام‌مند با دفاتر مراجع عظام تقلید، فضلا و نخبگان حوزوی و دانشگاهی اشاره کرد.

دکتر مرویان حسینی تصریح کرد: در همین راستا، دفتر نمایندگی بنیاد پژوهش‌های اسلامی در قم تأسیس شده و آغاز به کار کرده است و از علمای فرهیخته خواستاریم تا با راهنمایی و ارشاد، زمنیه‌های تحقق اهداف متعالی ترسیم شده برای این دفتر، فراهم شود.

در ادامه، آیت الله ناصر مکارم شیرازی با اشاره به اینکه در جوار زیارتگاه‌های تمامی ائمه معصومین(علیهم السلام)، مراکز فرهنگی هم باید وجود داشته باشند، اظهار داشت: تشکیلات حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا (علیه السلام) در حال تبدیل شدن به یک قطب فرهنگی است؛ این تشکیلات هم از نظر امکانات و هم از نظر موقعیت، سرمایه‌ای با عظمت است و شما در بنیاد می‌توانید با این پشتوانه آثار خوبی را منتشر کرده و مردم هم می‌توانند با اعتماد از آن استفاده کنند و به دلیل همین اعتماد است که باید دقت کرد تا اشتباهی صورت نگیرد.

این مرجع تقلید افزود: به یقین بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، فعالیت‌های مهمی داشته است و نباید به این مقدار قناعت کرد.

ایشان همچنین پیشنهاد داد: کتاب‌ها باید دارای یک چکیده در حد یک تا دو صفحه باشد تا خواننده با مرور چکیده کتاب با جان کتاب آشنا شود. همچنین نقد در پاورقی ترجمه‌های کتب غربی‌ها امری ضروری است و ترجمه بدون نقد خطرناک است. از سوی دیگر بهتر است امکان استفاده محققان از کتب خطی در کتابخانه‌ها و به خصوص در کتابخانه حضرت رضا(علیه السلام) فراهم آید. 

آیت الله مکارم شیرازی همچنین تصریح کرد: امروز اطلاع‌رسانی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و یکی از عوامل جلوگیری از تکرار و موازی‌کاری در فعالیت‌های پژوهشی، اطلاع‌رسانی است.

پدیدآورندۀ کتاب گرانسنگ تفسیر نمونه، در بخش دیگری از سخنان خود، هدف از کنگره نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی را، بیرون آوردن شیعه از مظلومیت دانست و بیان کرد: حدود 300 تا 400 نفر از فضلاء در کنگره فعال شده‌اند و حاصل کار آنها در مدت 2سال، پنجاه و چند جلد کتاب است که نسخه‌ای از آنها در اختیار بنیاد قرار خواهد گرفت تا بنیاد آنها را نقد و بررسی کند.