نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/02/24     ساعت:   18:14:16
بازدید:   648
 
 
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم: مشترکات ادیان ضرورت امروز جوامع بشری است.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم گفت: مشترکات ادیان یکی از ضرورت‌های جوامع امروز است که اگر به آن توجه شود مشکلی به عنوان جنگ، محیط زیست، خانواده و اخلاق نداریم.


حجت‌الاسلام سید ابوالحسن نواب در نشست علمی «شناخت بین فرهنگی و نقش آن در پژوهش‌های دینی» که ظهر امروز با حضور مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و جمعی از پژوهشگران و محققان در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، عنوان کرد: نگاه امام رضوان الله تعالی علیه، مقام معظم رهبری و اندیشمندانی همچون شهیدان مطهری، بهشتی، امام موسی صدر و.... نگاه اصیل به تشیع است، ما دوستدار اسلامی هستیم که مرکبش «ام القری» جهان اسلام و منادی وحدت و دعوت کننده انسان‌هاست. از این رو باید بشریت را به سوی صلح و دوستی هدایت کنیم.
وی با بیان اینکه ما برای ام القری بودن نیاز به لوازمی داریم، افزود: لوازم آن گفت و گو با ادیان است. اینکه همه را انسان و از تکریم انسانی برخوردار بدانیم و بر مشترکات ادیان تکیه کنیم.
حجت‌الاسلام نواب ادامه داد: بودایی و هندویی نیز دارای معارف بلندی هستند. تمام این ادیان برای خود حرفی دارند. ما باید حرف‌های آنان را بشنویم و بر مشترکاتشان تکیه کنیم. غیر مشترکات ادیان نباید موجب اختلاف شود.
وی با بیان اینکه قرآن کریم 14 قرن پیش ما را به گفت و گو دعوت کرده است، خاطرنشان کرد: ظرفیت تشیع و اسلام ظرفیت بسیار بزرگی است که می تواند در آن واحد سینه خود را گشاده کند و در برابر شریعت مسیحی و معارف بودایی و اخلاق هندویی هیچ کم و کثری نداشته باشد.
 رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم اضافه کرد: ما می‌توانیم پیام ائمه اطهار(علیهم السلام) را با زبانی که اهل بیت(علیهم السلام) به ما پیشنهاد کردند، به درستی به مخاطبان عرضه کنیم، این پیام‌ها تاثیر خود را خواهد گذاشت، اما این کار زمانی میسر می‌شود که به اعتقادات آنان احترام بگذاریم و آنان را بشناسیم.
وی همچنین خاطرنشان کرد: ما باید معارف دیگران را جدی تلقی کنیم و باید با آنان گفت و گو کنیم، روی مشترکات بحث کنیم.
حجت‌الاسلام نواب با اشاره به آثار تولید شده بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با محوریت فرق و مذاهب اسلامی، تصریح کرد: این مرکز علمی- پژوهشی در زمینه فرق و مذاهب اسلامی آثار خوبی را منتشر و روانه بازار نشر کرده است.