نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/02/24     ساعت:   18:15:43
بازدید:   611
 
 
مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: ارادت مسلمانان به اهل بیت(علیهم السلام) رمزی برای ائتلاف امت اسلامی است.

مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: ارادت، محبت و مودتی که تمام مسلمانان به مکتب اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) و به ویژه امام رضا(علیه السلام) دارند، می‌تواند رمزی برای ائتلاف امت اسلامی باشد.


حجت الاسلام دکتر محمود مرویان حسینی، در بازدید گروهی از اندیشمندان جهان اسلام از بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی که با حضور جمعی از مدیران گروه‌های پژوهشی این مرکز انجام شد، اظهار کرد: شهر مشهد مقدس، به برکت روضه منور امام رضا(علیه السلام)، مراکز علمی و آموزشی، پژوهشی و فرهنگی زیادی را در دل خود جای داده است.

وی با بیان اینکه، بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، سه دهه پیش تأسیس شده و در طول این سال‌ها از آثار و افکار دانشمندان زیادی بهره‌مند شده است، تصریح کرد: نزدیک به 2 هزار عنوان اثر، در قالب 4 هزار جلد کتاب، محصول فعالیت‌های علمی و پژوهشی دانشمندان این مرکز است.

مرویان حسینی، افزود: ما در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی از محضر اساتید و دانشمندان حوزوی و دانشگاهی بهره‌مند هستیم و پژوهشگران این مرکز در 8 گروه پژوهشی شامل قرآن، حدیث، فقه و اصول، اخلاق و تربیت اسلامی، تعلیم و تربیت اسلامی، کلام و فلسفه و سیره رضوی به فعالیت می‌پردازند. ما در تمام این گروه‌ها سعی می‌کنیم احیای تراث و مسائل مستحدثه را در کنار هم پیگیری کنیم.

مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با بیان اینکه ما در موضوعاتی مثل روانشناسی، جامعه شناسی، معماری، هنر و جغرافیای جهان اسلام نیز محصولاتی را تولید کرده‌ایم، خاطر نشان کرد: نگاه آستان قدس رضوی ، این است که گسترۀ فعالیت ما باید جهان اسلام باشد.

وی ادامه داد: این مرکز، به صورت مداوم با دانشمندانی از کشورهای مختلف جهان اسلام در گفت و گو و ارتباط است و در تولید محصولات خود از آثار و دیدگاه‌های آنان بهره‌مند می‌شود. برخی از همکاران ما از کشورهای اسلامی در این مرکز کار علمی و پژوهشی انجام می‌دهند و از محضر علمی برخی از اندیشمندان نیز در کشورهای و شهرهای خودشان بهره‌مند می‌شویم.

مرویان حسینی اضافه کرد: ما به بنیان‌های اعتقادی تشیع و مکتب اهل بیت(علیهم السلام) اهتمام جدی داریم. و البته  اهل سنت را برادران خود می‌دانیم. آنان هم افتخارات و برکات علمی و تمدنی در طول تاریخ اسلام داشته‌اند. ما به دنبال تقریب بین مذاهب اسلامی در حوزه‌های علمی، فرهنگی، اجتماعی، ارتباطات علمی و پژوهشی هستیم و همچنین از جریان‌های تکفیری در بدنه تشیع و اهل سنت براعت می‌جوییم.

وی همچنین با اشاره به اینکه رهبر انقلاب، همواره به پیشرفت علمی مراکز علمی و پژوهشی تأکید دارند، اظهار داشت: از این رو ما نیز در چشم‌انداز و افق آینده به دنبال تمدن نوین اسلامی بر پایه علم، اخلاق، معنویت و برقراری ارتباطات تمام مسلمین هستیم.

مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی به شخصیت علمی استاد واعظ‌زاده خراسانی و فعالیت‌های ایشان در زمینه تقریب مذاهب نیز اشاره کرد و گفت: استاد واعظ‌زاده خراسانی یکی از شخصیت‌هایی بودند که در این مرکز سال‌ها در زمینه قرآن و تقریب مذاهب تلاش کردند و اثر ارزشمند «المعجم فی فقه الغه القرآن و سر بلاغته» نیز یکی از آثاری است که به همت ایشان در 35 جلد انتشار یافته است و کار تألیف دیگر جلدهای آن هنوز ادامه دارد و این کتاب، اثری شناخته شده در بین دانشمندان جهان اسلام است.

وی ادامه داد: ما کار خود را کار علمی و با ادبیات و گفتگوی علمی مبتنی بر استدلال‌های منابع اسلامی می‌دانیم و معتقدیم که مسلمانان باید عزت خودشان را در برابر جریان‌های استکباری دنیا پیدا کنند. امیدواریم تعاملات و ارتباطات مستمری بین بنیاد پژوهش‌ها با دیگر مراکز علمی و تمدنی ایجاد شود.

گفتنی است: این گروه که به منظور حضور در کنگره «نقش شیعه در پیدایش علوم اسلامی» به شهر مقدس مشهد سفر کرده بودند، از بخش‌های مختلف بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی بازدید کردند. دانشمندانی از اردن ، سوریه ، لبنان ، عراق ، تونس، شرکت داشتند که دیدگاههای خویش را بیان کردند.