نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/03/15     ساعت:   16:06:20
بازدید:   713
 
 
کتاب «آسیب‌شناسی رفتار کارگزاران با مردم از دیدگاه نهج‌البلاغه» معرفی می‌شود.

همزمان با ایام سوگواری و شهادت امیرمومنان حضرت علی(علیه السلام)، کتاب «آسیب‌شناسی رفتار کارگزاران با مردم از دیدگاه نهج‌البلاغه» از سوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی معرفی می‌شود.


کارگزاران از جمله مهم‌ترین ارکان حکومت اسلامی هستند. چگونگی عملکرد مسئولان نظام در سعادت و شقاوت مردم و جامعه نقش بسزایی دارد. یکی از خطراتی که همواره حکومت اسلامی را تهدید می‌کند، رفتار نامطلوب کارگزاران با مردم است.
وجود این آسیب سبب مخدوش شدن تعامل صحیح مردم و مسئولان و ایجاد بی اعتمادی در میان مردم می‌شود. به همین جهت شناخت آسیب‌های رفتاری مسئولان در ارتباط با مردم از منظر امیرمؤمنان(علیه السلام) در نهج البلاغه ضروی است.
میثم کهن ترابی نویسنده این کتاب آسیب‌های مربوط به زمام‌داران حکومت اسلامی را بررسی می‌کند. در واقع آن چه که کتاب «آسیب‌شناسی رفتار کارگزاران با مردم از دیدگاه نهج‌البلاغه» به آن می‌پردازد، آسیب‌هایی است که مسئولان در تعامل با مردم به آن‌ها دچار می‌شوند که البته خود بخش مهم و اثرگذاری از آسیب‌های پیش روی مسئولان به شمار می‌آید.
نهج البلاغه که بهترین و گران سنگ‌ترین تجلی منشورهای حکومتی است، منبعی مناسب برای شناخت آسیب‌های پیش روی کارگزاران در رفتار با مردم به حساب می‌آید.
این اثر در 6 فصل تدوین شده است. در فصل نخست این کتاب به جایگاه و نقش کارگزاران در نظام اسلامی اشاره شده و ضرورت شناخت آسیب‌های رفتاری آن‌ها و اهداف و دستاوردهای این شناخت بررسی شده است.
فصل دوم به آسیب‌های پیش روی کارگزاران در رفتار با مردم پرداخته است. فصل سوم نیز علل بروز و ظهور آسیب در تعامل مسئولان با مردم را بررسی کرده و در فصل چهارم، راه‌های پیشگیری از بروز آسیب در رفتار کارگزاران با مردم شناسایی و بیان شده است.
همچنین فصل پنجم نیز به بیان راه‌های مقابله با کارگزاران منحرف و متخلف از دیدگاه نهج‌البلاغه و ذکر نمونه‌هایی از آن در دوران خلافت ظاهری حضرت علی(علیه السلام) پرداخته است.
کتاب «آسیب‌شناسی رفتار کارگزاران با مردم از دیدگاه نهج‌البلاغه» در شمارگان هزار نسخه و در قطع وزیری توسط بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی روانه بازار نشر شده است.