نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/03/19     ساعت:   11:17:59
بازدید:   626
 
 
گرد هم آوردن صاحب‌قلمان و اندیشه‌ورزان یک حوزۀ معرفتی، کاری فرهنگی و کم‌سابقه است.

مدیر گروه فرهنگ و سیرۀ رضوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی در گزارش خود دربارۀ «هم‌اندیشی پدیدآورندگان کتاب رضوی» گفت: گرد هم آوردن صاحب‌قلمان و اندیشه‌ورزان یک حوزۀ معرفتی، کاری فرهنگی و کم‌سابقه است.


دکتر امیر سلمانی رحیمی، مدیر گروه فرهنگ و سیرۀ رضوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی از چاپ کتاب  «هم‌اندیشی پدیدآورندگان کتاب رضوی، اولویت‌های پژوهش و گزارشی از سه نشست» خبر داد و اظهار داشت: گرد هم آوردن صاحب‌قلمان و اندیشه‌ورزان یک حوزۀ معرفتی، کاری فرهنگی و کم‌سابقه است. فرقی نمی‌کند به قصد تکریم و پاسداشت دستاوردهای علمی‌شان، آنان را بخوانی یا نگاه و رویکردت، جهت‌دهی، پیشگیری از کارهای موازی و مکرر و کمک به تحقق چشم‌اندازت در پژوهش و نشر فرهنگ و سیرۀ رضوی باشد؛ حاصل، یک چیز بیشتر نیست!

دکتر سلمانی رحیمی ادامه داد: کتاب هم‌اندیشی پدیدآورندگان کتاب رضوی، اولویت‌های پژوهش و گزارشی از سه نشست، کوشیده است بازتاب دهنده این رخداد فرهنگی باشد. بر آن بوده است تا نشان دهد گروه فرهنگ وسیرۀ رضوی در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، با دقت و حساسیت، معرفی زندگانی و سیرۀ حیاتبخش امام علی بن موسی الرضا(علیه السلام) را اصلی‌ترین هدف خود می‌داند، مخاطبان خود را می‌شناسد و می‌داند دست استمداد خود را به سوی چه کسانی دراز کند تا به یاری آنان، گامی در جهت تحقق زیارت عارفانه بردارد. چه و چگونه عرضه کند تا پرشمار زائران حضرتش، با همۀ تنوع سنی، فرهنگی، زبانی و ...، از خواندن کتاب‌های این عرصه بیاموزند و از قالب و ادبیات آن لذت ببرند.

مدیر گروه فرهنگ و سیرۀ رضوی ابراز امیدواری کرد: به این امید که روز‌به‌روز زائران این آستان ملک پاسبان فزونی یابند و با آگاهی بیشتر نسبت به جایگاه امام خود، بهره‌ای فراتر را نصیب خویش کنند.  

این پژوهشگر حوزه فرهنگ و سیرۀ رضوی همچنین درباره سلسله نشست‌های پدیدآورندگان کتاب رضوی تصریح کرد: این نشست به عنوان همایشی متفاوت از دیگر همایش‌های گروه فرهنگ و سیرۀ رضوی، کوشیده است با نگاهی فراگیر به طیف گستردۀ زائران و درک نیازی برآمده از مطالعه‌ای علمی، هدف‌ها و مهمانان خود را بشناسد. در بخشی از شیوه‌نامه برگزاری این نشست‌ها دربارۀ هدف‌های برگزاری، به این موردها اشاره شده است:

ـ معرفی بهتر و فراگیرتر زندگانی و سیره حضرت امام علیّ بن موسی الرضا (علیه السلام).

ـ ترویج فرهنگ زیارت، به ویژه خدمتی شایسته به زائران آن امام همام.

ـ تبیین دیدگاه‌های مقام معظم رهبری، مندرج در حکم تولیت معزز آستان قدس رضوی، حضرت آیت‌الله رئیسی.

ـ شناسایی مجری برای طرح‌های پژوهشی مرتبط.

ـ شناسایی ارزیابان تخصصی.

ـ هم‌افزایی و پیش‌گیری از کارهای موازی و مکرر.

ـ پی‌گیری مصوبات نشست مقدماتی پدیدآورندگان در سال 1393 و نخستین نشست در سال 1394 که با عنوان: هم‌اندیشی پدیدآورندگان محصولات فرهنگ رضوی برگزار شده است.

سلمانی رحیمی افزود: مشارکت سازمان کتابخانه‌ها، شرکت به‌نشر، معاونت تبلیغات و ارتباطات اسلامی، سازمان فرهنگی، معاونت اماکن متبرکه و امور زائران، مرکز آموزش ضمن خدمت و مؤسسه آفرینشهای هنری، در مجموعه آستان قدس رضوی و بنیاد بین‌المللی فرهنگی ـ هنری امام رضا (علیه السلام)، مؤسسه خانه کتاب و معاونت هماهنگی و مدیریت امور زانرین استانداری خراسان رضوی با بنیاد پژوهشهای اسلامی، به عنوان برگزار کننده همایش، موجب شد تا فهرستی تقریباً کامل از نام پدیدآورندگان و مراکز پژوهشی و نشر کتاب رضوی فراهم آید.

دکتر رحیمی دربارۀ انتخاب دهه کرامت برای برگزاری این نشست‌ها در سال‌های 1393 تا 1395 نیز گفت: هدف ارج نهادن به کوشش‌های علمی این شمار از نویسندگان در روزهایی سرشار از جشن و سرور برای گرامی‌داشت میلاد امام رأفت و معرفت و حضور بسیاری از عوامل مؤثر فرهنگی در برنامه‌هایی همچون جشنوارۀ انتخاب کتاب سال رضوی و اختتامیه جشنواره بین‌المللی امام رضا(علیه السلام) در مشهد بوده است.

گفتنی است کتاب هم‌اندیشی پدیدآورندگان کتاب رضوی، اولویت‌های پژوهش و گزارشی از سه نشست، با شمارگان 500 نسخه در قطع رقعی توسط بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی چاپ و منتشر شده است.