نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/04/10     ساعت:   18:25:47
بازدید:   714
 
 
دیدار صمیمانۀ دو تن از اعضای هیئت مدیرۀ بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با پژوهشگران بنیاد

در حاشیۀ جلسۀ اخیر هیئت مدیرۀ بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، دو تن از اعضای این هیئت مدیره با پژوهشگران بنیاد دیدار و گفت و گویی صمیمانه داشتند.


حجت الاسلام و المسلمین مجتبی الهی خراسانی و حجت الاسلام و المسلمین واسطی، ضمن بازید از گروه‌های حدیث پژوهی و کلام و اندیشۀ اسلامی، از نزدیک با طرح‌های در دست اقدام این دو گروه آشنا شدند و همچنین مشکلات و درخواست‌های پژوهشگران را جمع آوری کردند تا در جلسات هیئت مدیره بررسی شود و اقدامات لازم در این راستا مصوب گردد.

حجت الاسلام زبری مدیر گروه حدیث پژوهی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در این دیدار ضمن تقدیر از اقدام شایستۀ هیئت مدیره در برقراری ارتباط نزدیک با پژوهشگران به تشریح فعالیت‌های گروه پرداخت و اظهار داشت: در حال حاضر تعداد ۶ نفر به صورت رسمی و دو نفر پروژه‌ای با این گروه همکاری می‌کنند و بیش از ۲۵ طرح در دست اقدام داریم که نیمی از این تعداد در بخش خدمات نشر، آمادۀ چاپ و انتشار می‌باشد.

زبری افزود: مهمترین طرح گروه، «موسوعه الحدیث النبوی» است که تاکنون ۹ جلد آن چاپ شده است و آخرین جلد نیز تا یک ماه آینده چاپ خواهد شد. این کتاب مجموعه‌ای گردآوری شده از روایات پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) از منابع شیعه و اهل سنت است که در موضوعاتی چون: توحید، نبوت، عدل، امامت و احکام از نماز و روزه تا قصاص، بخش‌بندی شده است؛ همچنین جلدهای ۹ و ۱۰ مربوط به اخلاق می‌باشد.

مدیر گروه حدیث پژوهی بنیاد دربارۀ آثار در دست ترجمۀ گروه نیز گفت: دو طرح «نهج البلاغه» و «عیون اخبار الرضا(علیه‌السلام)» از عمده طرح‌های این بخش است؛ همچنین ترجمۀ کتاب «الحکم من کلام الإمام امیرالمؤمنین(علیه السلام)» که بیش از ۱۷۰۰۰ از کلمات امام علی(علیه السلام) را در برگرفته از دیگر طرح‌های مهم گروه است.

حجت الاسلام زبری، تصریح کرد: طرح‌هایی که یاد شد به زبان فارسی ترجمه می شود و افزون بر این‌ها کتاب «هزار موضوع، هزار حدیث از امام علی بن موسی الرضا(علیه السلام)» به زبان‌های انگلیسی و اردو ترجمه خواهد شد.

مدیر گروه حدیث پژوهی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، مشکل اصلی گروه را کمبود نیروی انسانی دانست و بیان کرد: با توجه به اینکه افراد متخصص و پژوهشگران کار آزموده، طی امسال و سال‌های آینده بازنشسته می‌شوند، ای کاش جوانانی در طول سال‌های اخیر به کارگیری می‌شدند تا علم نهفته در سینه‌های استادان حدیث، ترجمه و تاریخ اسلام که حاصل سال‌ها فعالیت علمی پژوهشی در بنیاد است، به آنان منتقل می‌شد.

حسین لطیفی از پژوهشگران گروه کلام و اندیشۀ اسلامی نیز در بازدید حجت الاسلام و المسلمین مجتبی الهی خراسانی از این گروه، مهمترین طرح در دست اجرای گروه را «دانشنامۀ آثار کلامی شیعه» و پس از آن «معجم اعلام المتکلمین»، «شرح مصطلحات فلسفی»، «تاریخ مذاهب شیعه» و «دیگر دوستی در ادیان ابراهیمی» برشمرد و گفت: افزون بر این‌ها، شش طرح دیگر به صورت انفرادی در دست پژوهش است.

وی تعداد پژوهشگران گروه کلام و اندیشۀ اسلامی را ۵ نفر رسمی و 3 نفر پروژه‌ای دانست و خاطر نشان کرد: تخصص پژوهشگران گروه در حوزۀ کلام و فلسفه و ادیان است و طی امسال و سال گذشته، ۱۰ طرح آماده چاپ و انتشار، ارائه شده است.

حجت ‌الاسلام و المسلمین مجتبی الهی خراسانی، عضو هیئت مدیرۀ بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی نیز در این دیدار، طرح «دانشنامه آثار کلامی شیعه» را کاری نو و خلاقانه دانست و از مدیران طرح خواست تا از ظرفیت‌های علمی پژوهشی حوزۀ علمیۀ مشهد و نیز محققان دانشگاهی در این زمینه بهره‌گیری شود.

الهی خراسانی در همین باره بیان کرد: لازم است در راستای بهبود روند اجرای طرح، افراد متخصص مربوط شناسایی شوند و آموزش‌های لازم به آنها ارائه شود.

وی همچنین گفت: اینجانب نیز آمادۀ همکاری در این طرح هستم و از هیچ کمکی در اجرایی شدن و به ثمر نشستن آن دریغ نخواهم کرد.

گفتنی است اعضای هیئت مدیرۀ بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی ضمن حضور در محل نمایشگاه دائمی این بنیاد، تازه‌ترین آثار بنیاد در سال ۱۳۹۷ را بررسی کردند.