نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/04/17     ساعت:   17:38:21
بازدید:   706
 
 
با همکاری بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه؛ کتاب «انسان‌کنش‌ شناسی حکیمان پیشا صدرایی» منتشر شد.

کتاب «انسان‌کنش‌شناسی حکیمان پیشا صدرایی» با همکاری بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شد.


هدف از کتاب «انسان‌کنش‌ شناسی حکیمان پیشا صدرایی ظرفیت شناسی انسان شناختی ابن سینا و این مسکویه برای علوم انسانی» نشان دادن چیستی «مبانی انسان شناسی علوم انسانی حکیمان پیشا صدرایی» از دیدگاه ابن سینا و ابن مسکویه است. کارکرد «مبانی انسان شناسی علوم انسانی» یا «انسان کنش‌شناسی» نشان دادن زمینه‌های پیدایش دانش‌های انسانی، اجتماعی و روش شناسی‌های آنهاست.

دانش‌هایی که در گذشته با نام تهذیب اخلاق، تدبیر منزل و سیاست مدن شناخته می‌شدند، بدیهی است که تبیین ارتباط آن با بنیادهای علوم انسانی، اجتماعی امروز نیز بخش ضروری این طرح خواهد بود. خاستگاه آموزه‌ها، مفاهیم، روش‌ها و نظریاتی که در دانش‌های انسانی درباره هویت انسان دارد. این فرایند در دیدگاه‌های حکمای اسلامی به روشنی تقریر شده است.

از مهم‌ترین عناصری که تبیین آن در این میان لازم است تقریری از چیستی حکمت عملی و دانش‌هایی است که ذیل آن می‌گنجد به نحوی که بتوان این بخش از حکمت اسلامی را به مثابه بنیادهای دانشی برای شناخت و اداره امور فردی  و اجتماعات به کار گرفت.

این اثر در دو فصل «انسان کنش شناسی سینوی» و «انسان کنش شناسی ابن مسکویه» تدوین شده است که فصل دوم نیز در 6 بخش به موضوعات، علوم اخلاقی و علوم انسانی، فلسفه کنش از دیدگاه ابن مسکویه، فلسفه اجتماع و کنش اجتماعی، بی نظمی‌های اجتماعی، الگوهای اجتماعی و افق‌های پیش رو می‌پردازد.

در این کتاب تلاش شده است تا حد امکان از دیدگاه‌های انسان کنش شناختی ابو علی سینا و ابن مسکویه استفاده شود و با رجوع به آثار اصلی  و منابع دست اول آنها گزارش شود. همچنین سعی شده است تا راه‌ها و قانون‌های ارتباط فلسفه و دانش‌های انسانی در دیدگاه‌های این دانشمندان استخراج شود.

در پایان نیز برخی افق‌های پیش روی دانش‌های انسانی که با جریانات علوم انسانی امروز تفاوت‌های جوهری دارد، ترسیم شده است.

سید حمید رضا حسنی و هادی موسوی این اثر را به رشته تحریر در آورده‌اند.