نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/04/20     ساعت:   07:25:14
بازدید:   867
 
 
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ آیت‌الله احمدی در حوزه علوم انسانی فعالیت‌های تأثیر‌گذاری انجام داد.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: مرحوم آیت‌الله احمد احمدی؛ رئیس سازمان «سمت»، فعالیت‌های تأثیر‌گذاری در حوزه علوم انسانی انجام داده‌است.


دکتر محسن جوادی، در نشست علمی«تبیین شخصیت علمی حضرت امام صادق(علیه السلام) و تجلیل از سه دهه خدمات علمی آیت الله دکتر احمد احمدی؛ رئیس فقه سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم اسلامی دانشگاه‌ها (سمت)» که به همت گروه کلام و اندیشه اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، شخصیت این عالم ربانی را تبیین کرد.

وی اظهار کرد: ایشان بنیان‌گذار سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها (سمت) بود و حدود 33 سال مدیریت این سازمان را بر عهده داشت. وی همچنین از مؤسسان دانشگاه تربیت مدرس و در هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی، نماینده مردم تهران بود.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: بنده از شاگردان این عالم بزرگوار بودم و آشنایی من با ایشان از سال 1367 آغاز شد. این مرحوم به علامه طباطبایی بسیار ابراز علاقه می‌کرد و تمام زندگی خود را از ایشان می‌دانست.

دکتر جوادی، تصریح کرد: دکتر احمدی چیزی برای دانشجویان خود کم نمی‌گذاشت و معتقد بود باید از تمام لحظات عمرمان نهایت استفاده را ببریم و نباید عمر را هدر دهیم.

وی افزود: ایشان مسیر درستی را برای زندگی خود برگزیده بود و فعالیت‌های خود را به درستی تبیین می‌کرد. همواره واقعیات را می‌دید و دچار توهم و پندار نبود.

این استاد فلسفۀ دانشگاه، خاطر نشان کرد: چشم و دیده ما تجلی‌گه خداوند است؛ آن چیز که از هستی در این چشم دیده می‌شود، همان حکمت خداوند است. بخش دیگر حکمت جست و جوی خداوند در عمل است.

وی تصریح کرد: حکمت دو شاخه دارد و این دو شاخه همواره با هم هستند. اگر کسی انسان را درست نشناسد نمی‌تواند سعادت و راه درست را پیدا کند. این مسیری بود که این عالم ربانی همواره دنبال می‌کرد.

دکتر جوادی به ویژگی‌های بارز آیت الله احمدی اشاره کرد و گفت: بی تکلف بودن و اعتقاد واقعی به حیات اخروی از شاخص‌های اخلاقی ایشان بود و این تفکر در زندگی و فکرشان دیده می‌شد.

گفتنی است، از جمله آثار مرحوم آیت الله احمد احمدی می‌توان به کتاب‌های «بن‌لایه‌های شناخت»، «مختارات من نصوص الفلسفه الاسلامیه» و ترجمه آثاری همچون «نقد تفکر فلسفی غرب» و «تأملات در فلسفه اولی»و «تأسیس مابعدالطبیعه اخلاق» اشاره کرد.

 

گزارش تصویری

اخبار مرتبط