نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/04/27     ساعت:   20:08:01
بازدید:   970
 
 
معاون علمی آستان قدس رضوی تأکید کرد؛ لزوم تحقیقات منسجم در پاسخگویی به هجمه‌های دشمنان

معاون علمی آستان قدس رضوی گفت: باید سالانه ده‌ها تحقیق منسجم انجام دهیم تا پاسخگوی هجمه‌های غرب باشد؛ تحولاتی که در غرب رقم می‌خورد بسیار سریع است و این تحولات جز با حرکت‌های بزرگ پاسخ داده نمی‌شود.


محمد مهدی طهرانچی در نخستین نشست مشترک انجمن‌ها و قطب‌های علمی حوزه علمیه قم که در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، به بند پنجم منشور هفت‌گانه رهبری در حکم انتصاب تولیت آستان قدس رضوی اشاره و عنوان کرد: آستان قدس رضوی در عرصه فرهنگی و معنوی شعاعی به‌گستردگی جهان دارد و محدود به یک استان یا ایران اسلامی نیست. زائران حضرت رضا(علیه السلام) کم‏‌ و بیش از سراسر دنیا و به‏‌ خصوص از کشورهای منطقه به زیارت این بارگاه مقدس می‏‌آیند، از این ‏‌جهت ظرفیت فرهنگی و معنوی آستان مقدس رضوی بسیار دارای اهمیت است.
وی ابراز کرد: بحث زیارت از موضوعاتی است که از سوی دشمنان دین و اسلام مورد هدف قرار گرفته است و تحقیقات گسترده‌ای در این زمینه انجام داده‌اند.
معاون علمی آستان قدس رضوی ادامه داد: در تحولات پیرامون حرم مقدس امام رضا(علیه السلام) به لحاظ فرهنگی، مفهوم مجاور، زائر و خدمت به مفهوم شهروند، گردشگر و کارمند تبدیل شده است. این جایگزینی در فضای مجازی قابل مشاهده است.
وی افزود: این اتفاق همچنین در معماری اطراف حرم نیز مشاهده می‌شود، متاسفانه مدارس و حوزه‌های علمیه اطراف حرم حذف و به جای آن هتل ساخته می‌شود.
طهرانچی اضافه کرد: واقعیت این است که حرم حریم دارد، پیچیدگی، تنوع سلایق، انسان مدار بودن و تاثیر پذیری از دنیای خارج چیزی است که تحولات را سریع رقم می زند. دشمن هویت ما را نشانه رفته است و در مقابله با آن کاری شتابان و درخور لازم است.
معاون علمی آستان قدس رضوی اظهار کرد: حضور بیش از 30 میلیون زائر از داخل و خارج از کشور را نمی‌توان با فرایندهای سنتی مدیریت کرد. تمام اقدامات ما نیاز به پشتوانه‌ در حوزه‌های مختلف دارد. منابع ما در بحث زیارت از منظر روانشناسی، جامعه‌شناسی، بین‌الملل و مباحث فکری و... بسیار کم است. دشمن سیستماتیک و منظم عمل می‌کند.
وی با اشاره به مرجعیت علمی عنوان کرد: مرجعیت در علوم فرهنگی باید پاسخگوی نیاز خیل عظیمی از زائران باشد و این نوع از مرجعیت باید به درستی برای مردم تبیین شود.
وی بیان کرد: ما برای مقابله با جنگ نرم، فضای مجازی و سایبری باید هویت خود را با نگاه جدیدی حفظ کنیم. باید شهر دانش را پیرامون مضجع شریف امام علی بن موسی الرضا(علیه السلام) راه اندازی کنیم و مدارس و کانون‌ها را در اطراف حرم گسترش دهیم.





اخبار مرتبط

- برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست‌های حدیثی مشترک بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با مشارکت انجمن حدیث حوزۀ علمیه قم
- رئیس انجمن عقلانیت وحیانی در مدرسه کلامی کوفه: آستان قدس رضوی در عرصه پژوهش دینی نقش محوری دارد.
- معاون پژوهشی دانشگاه مجازی المصطفی(صلی الله علیه و آله و سلم)؛ بنیاد پژوهش‌های اسلامی در بحث احیای تراث بنیادین است.
- مطالعات قرآنی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی بررسی شد.
- به همت گروه حدیث پژوهی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی ابعاد مشترک حدیث پژوهی آستان قدس رضوی و حوزه علمیه بررسی شد.
- عقد تفاهم نامه همکاری میان انجمن فقه و حقوق حوزه علمیه و بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی
- مدیرگروه نقد و تصحیح متون بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: موازی‌کاری بزرگ‌ترین آسیب در تصحیح متون است.
- معاون گروه انقلاب و تمدن نوین اسلامی خبر داد؛ نیازهای روز جامعه در حوزه مطالعات تمدن انقلاب اسلامی احصاء می‌شود.
- مدیرگروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: فقه باید معطوف به نیازهای جامعه شود.
- نخستین نشست مشترک انجمن‌ها و قطب‌های علمی حوزه علمیه قم و بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.
- معاون پژوهشی و برنامه‌ریزی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: مبادلات علمی با مراکز فرهنگی از رویکردهای بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس است.
- رئیس انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه تأکید کرد؛ لزوم همکاری‌های علمی مفید در عرصه انقلاب اسلامی
- عضو هیئت مدیره بنیاد پژوهش‌های اسلامی: آستان قدس رضوی می‌تواند عهده دار هم افزایی انجمن‌های علمی باشد.
- مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: بنیاد پژوهش‌های اسلامی، تکیه‌گاه پژوهشی آستان قدس رضوی است.