نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/04/27     ساعت:   20:08:19
بازدید:   1096
 
 
معاون پژوهشی و برنامه‌ریزی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: مبادلات علمی با مراکز فرهنگی از رویکردهای بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس است.

معاون پژوهشی و برنامه‌ریزی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، هم‌افزایی و مبادلات علمی و فرهنگی با سایر مراکز آموزشی و فرهنگی را از رویکردهای این مرکز دانست.


حجت الاسلام جلائیان در نخستین نشست مشترک انجمن‌ها و قطب‌های علمی حوزه علمیه قم که در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، با اشاره به حدیثی از امام رضا(علیه السلام) اظهار کرد: «خدا رحمت کند آن کس که امر ما را احیا کند. امر ما با فراگیری تعالیم ما و رساندن آن به مردم زنده می‌شود. اگر مردم محاسن کلام ما را می‌دانستند بدون شک از ما تبعیت می‌کردند».
وی ابراز کرد: هدف زنده کردن امر و مسیر اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) و ایجاد تمدن بزرگ نوین اسلامی بوده که راه احیا آن گسترش معارف اهل بیت(علیهم‌السلام) است و با نشان دادن محاسن کلام ائمه اطهار (علیهم‌السلام) میسر می‌شود و امروز وظیفه ما اشاعه آن محاسن است.
جلائیان با اشاره به اینکه نشان دادن محاسن اهل بیت (علیهم‌السلام) نیاز به پژوهش، پژوهشکده و پژوهشگاه دارد، افزود: هدف از برگزاری این گونه نشست‌ها و گردهمایی‌ها، آشنایی بیشتر با ساختار و رویکردهای جدید پژوهشی بنیاد برای گسترش و اشاعه فرهنگ اهل بیت علیهم‌السلام است.
وی در ادامه به معرفی فعالیت‌ها، وظایف و اعضاء هیئت مدیره، شورای پژوهش و گروه‌های پژوهشی اشاره کرد و گفت: 8 گروه پژوهشی مطالعات قرآنی، حدیث پژوهی، فقه و اصول، کلام و اندیشه اسلامی، فرهنگ و سیره رضوی، انقلاب و تمدن نوین اسلامی، اخلاق و تربیت اسلامی و علیم و تربیت اسلامی در بنیاد پژوهش های اسلامی مشغول به فعالیت هستند.
معاون پژوهشی و برنامه‌ریزی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی تصریح کرد: حاصل تلاش بیش از 30 ساله بنیاد، تولید بیش از 4 هزار جلد کتاب در 2 هزار عنوان محصول است، همچنین 210 جلد اثر با محوریت سیره رضوی در این مرکز به چاپ رسیده است.
وی پاسخ به نیازهای پژوهشی آستان قدس رضوی، تولید، تبیین و ترویج علوم و معارف اسلامی، گسترش فرهنگ و سیره اهل بیت (علیهم‌السلام)، هم‌افزایی و مبادلات علمی و فرهنگی با سایر مراکز آموزشی و فرهنگی، پشتیبانی علمی از محصولات و فرآیندهای اجرایی آستان قدس رضوی و... را از رویکردهای پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی دانست.





اخبار مرتبط

- برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست‌های حدیثی مشترک بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با مشارکت انجمن حدیث حوزۀ علمیه قم
- رئیس انجمن عقلانیت وحیانی در مدرسه کلامی کوفه: آستان قدس رضوی در عرصه پژوهش دینی نقش محوری دارد.
- معاون پژوهشی دانشگاه مجازی المصطفی(صلی الله علیه و آله و سلم)؛ بنیاد پژوهش‌های اسلامی در بحث احیای تراث بنیادین است.
- مطالعات قرآنی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی بررسی شد.
- به همت گروه حدیث پژوهی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی ابعاد مشترک حدیث پژوهی آستان قدس رضوی و حوزه علمیه بررسی شد.
- عقد تفاهم نامه همکاری میان انجمن فقه و حقوق حوزه علمیه و بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی
- مدیرگروه نقد و تصحیح متون بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: موازی‌کاری بزرگ‌ترین آسیب در تصحیح متون است.
- معاون گروه انقلاب و تمدن نوین اسلامی خبر داد؛ نیازهای روز جامعه در حوزه مطالعات تمدن انقلاب اسلامی احصاء می‌شود.
- مدیرگروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: فقه باید معطوف به نیازهای جامعه شود.
- نخستین نشست مشترک انجمن‌ها و قطب‌های علمی حوزه علمیه قم و بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.
- معاون علمی آستان قدس رضوی تأکید کرد؛ لزوم تحقیقات منسجم در پاسخگویی به هجمه‌های دشمنان
- رئیس انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه تأکید کرد؛ لزوم همکاری‌های علمی مفید در عرصه انقلاب اسلامی
- عضو هیئت مدیره بنیاد پژوهش‌های اسلامی: آستان قدس رضوی می‌تواند عهده دار هم افزایی انجمن‌های علمی باشد.
- مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: بنیاد پژوهش‌های اسلامی، تکیه‌گاه پژوهشی آستان قدس رضوی است.