نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/04/31     ساعت:   23:02:30
بازدید:   909
 
 
کتاب «زیارت مجازی مفهوم و الگوها» اثر برگزیده در یازدهمین جشنواره کتاب سال رضوی شد.

«زیارت مجازی مفهوم و الگوها» عنوان اثری است که از سوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی منتشر شده و در یازدهمین جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی به عنوان اثر برتر انتخاب شده است.


این اثر در بخش کتاب برتر و با محور زیارت در یازدهمین جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی که به همت سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد، با حضور تولیت آستان قدس رضوی و جمعی از مسئولان آستان قدس رضوی در تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس برگزار شد، به عنوان اثر برتر انتخاب شد.
هدف از نگاش این کتاب، ارائه الگویی مفهومی از زیارت مجازی و شناسایی خدمات گوناگون آن برای طراحی پایگاه جامع زیارت مجازی است. این کتاب، رویکردهای اجتماعی- ارتباطی به زیارت مجازی و نیز تمایزها و اشتراک‌های مفاهیمی مانند آیین، عالم معنا، عقلانیت ابزاری، نهادهای متراکم، وحدت اجتماعی، روابط اجتماعی و ... را با زیارت بررسی کرده و تلاش می‌کند خطوطی معنایی برای فهم چارچوب ارتباطی زیارت ارائه دهد، در ادامه رویکرد دینی به زیارت مجازی را بررسی و در آخر به تعریفی جامع از آن می‌رسد.
کتاب زیارت مجازی، در سطحی کاربردی الگوها و شیوه‌های اجرای زیارت مجازی را به طور گسترده به بحث گذاشته و بر پایه مبانی نظری تعریف شده، پیشنهادهایی را برای ارتقای کیفیت زیارت مجازی عرضه می‌دارد.
مسلم علی مهدی؛ نویسنده این اثر نکته قابل توجه در این کتاب را بررسی دیدگاه‌های مراجع عظام تقلید شیعه در مورد زیارت مجازی می‌داند و هدایت سطح نظری پژوهش به سوی سطح کاربردی را از اهداف نگارش این اثر ذکر می‌کند.
محتوای این اثر در سه بخش کلی، نظر، روش و کاربرد تنظیم شده است؛ در بخش نخست که شامل 4 فصل ابتدایی است، در سه فصل، مقدمات و مباحث نظری ارائه شده تا در فصل چهارم بر پایه مباحث پیشین، به تعریفی جامع و مورد قبول در ادبیات دینی برسد.
در فصل پنجم و پیش از ورود به مباحث کاربردی، خواننده با روش تحقیق آشنا می‎شود تا به او اطمینان داده شود که نتیجه‌های به دست آمده، مبتنی بر روش‌های علمی برای پاسخگویی به پرسش‌ها درباره زیارت مجازی بوده است. در نهایت در فصل‌های ششم و هفتم، ساختارهای طراحی و پیشنهادهای کاربردی برای انجام زیارت مجازی شناسانده شده است.
مروری مختصر بر پیشینه «بحث زیارت؛ رویکردی اجتماعی- ارتباطی»، «زیارت مجازی- مبانی بحث»، «زیارت مجازی؛ تدارک یک تعریف»، «روش تحقیق، زیارت مجازی الگوها»، «زیارت مجازی شیوه‌‌های اجرا موضوعات» فصل‌های این کتاب را تشکیل می‌دهد.
آنچه در نتیجه مطالعه این نوشتار، دستگیر خواننده خواهد شد، رسیدن به مفهومی دینی- شیعی از زیارت مجازی است؛ ضمن اینکه در سطحی عملی، با الگوها و شیوه‌های اجرای زیارت مجازی آشنا خواهد شد.
کتاب، «زیارت مجازی مفهومها و الگوها» در شمارگان یک هزار نسخه، در قطع وزیری تهیه شده و در اختیار علاقمندان به کتاب و کتاب خوانی قرار گرفته است.