نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/05/01     ساعت:   19:40:27
بازدید:   1093
 
 
کتاب «بنیادها و پیامدهای خداشناسی صدرالمتألهین» تألیف دکتر روح‌الله زینلی رونمایی شد.

در حاشیه نشست تخصصی با عنوان تراث حکمی امام رضا(علیه السلام) که به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با همکاری مجمع عالی حکمت اسلامی شعبه مشهد برگزار شد، کتاب «بنیادها و پیامدهای خداشناسی صدرالمتألهین» تألیف دکتر روح‌الله زینلی رونمایی شد.


در نشست تخصصی با عنوان تراث حکمی امام رضا(علیه السلام) که به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با همکاری مجمع عالی حکمت اسلامی شعبه مشهد، به مناسبت دهه کرامت برگزار شد؛ از کتاب «بنیادها و پیامدهای خداشناسی صدرالمتألهین» تألیف دکتر روح‌الله زینلی رونمایی به عمل آمد. 

در کتاب «بنیادها و پیامدهای خداشناسی صدرالمتألهین»، نخست مبانی ملاصدرا در دو موضوع شناخت خداوند و دلائل اثبات وجود خداوند معرفی شده‌اند و پس از آن در ضمن دو بخش، پیامدهای مبانی و دیدگاه‌های وی در دو موضوع یاد شده معیّن گردیده‌اند.

این کتاب که به قلم دکتر روح‌الله زینلی پژوهشگر و عضو هیئت علمی دانشگاه حکیم سبزواری، نگاشته شده است، چهار فصل دارد. فصل نخست آن کلیات، بخش دوم: مبانی و اصول ملاصدرا در خداشناسی، بخش سوم: شناخت خداوند و بخش چهارم، دلایل اثبات خداوند را تحلیل و بررسی کرده است.

دکتر زینلی برای گردآوری مطالب خود، از حدود 200 منبع شامل کتاب، مقاله و مجله بهره‌برده است و کوشیده تا مطلب را به طور علمی سازماندهی و جمع‌بندی کند.

وی در جمع بندی کتاب می‌نویسد: « برهان‏‌ها از دیدگاه ملاصدرا بر دو قسم خواهند بود: برهان‏‌هایی که در آن‏ها خداوند با واسطه غیرش اثبات می‏‌گردد و برهان‏‌هایی که بدون وساطت غیر خداوند چنین می‌‏کنند. ملاصدرا در آثارش به برهان‏‌های صدیقین، امکان و وجوب، حرکت، حدوث و معرفت نفس پرداخته که از این میان، برای سه برهان صدیقین،‌ نفس و حرکت تبیین‌‏های ویژه خود ارائه کرده است.

تقریرهای نوین ملاصدرا از سه برهان یاد شده، مبتنی بر مبانی همچون اصالت وجود، بساطت وجود،‌ وحدت وجود،‌ تکامل نفس و حرکت جوهری است. به عبارت دیگر، این مبانی و اصول، او را بر ارائه این تقریرهای نوین توانا ساخته است».

کتاب «بنیادها و پیامدهای خداشناسی صدرالمتألهین» توسط سید جلال قیامی میر حسینی از ویراستاران پرسابقۀ بنیاد پژوهش‌های اسلامی ویراستاری شده و در قطع وزیری با شمارگان 500 نسخه در معرض علاقه‌مندان قرار گرفته است.