نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/05/06     ساعت:   20:51:10
بازدید:   552
 
 
مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: در آموزه‌های دینی ما بر رعایت اعتدال تأکید شده است.

حجت الاسلام مهدی شریعتی تبار گفت: افراط و تفریط در هر حوزه‌ای امری ناپسند است و در آموزه‌های دینی ما بر رعایت اعتدال تأکید شده است.


یکی از ارزش‌های دینی ما که در قرآن و نهج‌البلاغه و در منابع حدیثی بیان شده است و همواره مورد تأکید بوده، مسئلۀ رعایت اعتدال یا پرهیز از افراط و تفریط است.

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، در جمع نمازگزاران بنیاد در ادامۀ سلسله مباحث اخلاقی با بیان این مطلب گفت: زیاده روی و افراط و یا تفریط در هر حوزه‌ای ناپسند است؛ چه در حوزۀ اخلاق و فرهنگ و چه در حوزۀ مسائل سیاسی، اجتماعی یا اقتصادی.

حجت الاسلام مهدی شریعتی تبار با اشاره به نامۀ شماره سیزده نهج البلاغه که امام علی (علیه السلام) خطاب به دو تن از فرماندهان لشکرشان نوشته‌اند، تصریح کرد: امام در این نامه، مالک اشتر را امیر برای فرماندهان و نیروهای تحت امرشان قرار می‌دهد و می‌نویسد: امر او را بشنوید و فرمانبری کنید و او را زره خود قرار دهید چرا که او با شجاعت و ایمان و تقوایش می‌تواند برایتان سپری در برابر گزند حوادث باشد.

وی ادامه داد: امام علی (علیه السلام) در بخش دیگری از نامه، مالک را شخصیتی معرفی می‌کنند که نه باید نگران سستی‌اش بود و نه نگران لغزش و خطایش در اثر زیاده روی.

شریعتی تبار گفت: به عقیدۀ امام، مالک اشتر کسی است که از کُندی او در جایی که لازم است تسریع در کار صورت گیرد، بیمی نیست و او با سرعت تصمیم می‌گیرد و عمل می‌کند؛ و در جایی هم که باید آهسته گام بردارد، او دچار شتابزدگی نمی‌شود، چرا که خوب می‌داند در این ورطه، تندروی و شتاب سبب لغزش و خطا می‌شود.

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در بخش پایانی سخنان خود ابراز کرد: بحث افراط و تفریط آن قدر مورد ملامت و نکوهیده‌ است که در روایتی ریشۀ این دو رفتار ناپسند را جهل و نادانی برمی‌شمارند.