نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/05/10     ساعت:   19:18:48
بازدید:   603
 
 
بازدید گروهی از علمای افغانستان از بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی

گروهی از علمای استان نیمروز افغانستان از بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی دیدن کردند.


این گروه 14 نفره ضمن بازدید از فعالیت‌های علمی- پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، در  جلسه‌ای که با حضور جمعی از مدیران گروه‌های  این مرکز برگزار شد، شرکت کردند.

مدیر گروه حدیث پژوهی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در ابتدای این نشست با بیان اینکه بنیاد پژوهش‌های اسلامی، از سال 1363 تا کنون فعالیت‌های علمی فرهنگی و دینی متنوعی را به جامعه علمی عرضه کرده است، به فعالیت گروه‌های پژوهشی این مرکز اشاره کرد.

حجت السلام محمد حسن زبری قائنی، مطالعات قرآنی، حدیث پژوهی، فقه و اصول، اخلاق و تربیت اسلامی، عقاید و کلام، انقلاب و تمدن نوین اسلامی، فرهنگ و سیره رضوی را  از جمله گروه‌های 8 گانه این مرکز دانست و گفت: افزون بر این گروه‌ها خدمات پژوهشی و ترجمه آثار به زبان‌های مختلف از دیگر فعالیت‌های بنیاد است که با همکاری پژوهشگرانی از حوزه و دانشگاه صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: از سال 1363 تا کنون بیش از 4 هزار عنوان کتاب، در علوم و معارف اسلامی از پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) و اهل بیت (علیهم السلام) به چاپ رسیده است که برخی در چندین جلد منتشر شده است. 110 عنوان از  این آثار، در محافل علمی، دانشگاهی و حوروزی به عنوان اثر برگزیده انتخاب شده است.

این پژوهشگر همچنین تصریح کرد: «المعجم فی فقه لغه القرآن و سر بلاغته» از جمله آثاری است که به همت گروه مطالعات قرآنی در  35 جلد به چاپ رسیده است. این اثر  دایره المعارفی از قرآن، حدیث و لغت است و از تمام تفاسیر شیعه و سنی در این اثر استفاده شده است.

حجت السلام و المسلمین زبری قائنی به برخی از آثار منتشر شده در گروه حدیث پژوهی اشاره و تصریح کرد: «سنن النبی»  در 10 جلد، «موسوعه الحدیث النبوی عقیده الشریعه و خلقا» «آداب معاشرت از دیدگاه معصومین (علیهم السلام)»، «آسیب شناسی حدیث»، «امر به معروف و نهی از منکر در سیره رضوی»، «‌اخلاص عمل»، «با زائران کوی رضا(علیه السلام)»، «ترادف در قرآن»، «خاندان‌های دانشور سادات ایران»، «درس‌هایی از نهج البلاغه»، «پیامبراعظم(صلی الله علیه و آله و سلم)» و.. از جمله این آثار است.

وی با بیان اینکه  تاکنون 110 اثر  با موضوع و محوریت حدیث به چاپ رسیده است، ابراز کرد: کتاب‌های «هشتاد و هشت کلام از هشتمین امام» و «حدیث سلسله الذهب» به ترتیب به 8 و 6 زبان زنده دنیا ترجمه شده است. همچنین کتاب‌های «فرازهایی از سخنان حضرت فاطمه (سلام الله علیها)» به زبان اردو، «کوله پشتی زندگی؛ برداشتی از هشت حدیث نبوی»، به زبان انگلیسی و «الشهاب فی الحکم الآداب»، «طبقات رواه احادیث المهدی بروایه اهل سنه»، «‌المنهج الموضوعی لکتاب نهج البلاغه» و... به زبان عربی از دیگر آثار منتشر شده در این مرکز است.