نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/05/21     ساعت:   14:22:42
بازدید:   686
 
 
امام جواد(علیهما السلام) «اَعْظَمُ بَرَکَةً عَلی شیعَتِنا» است.

دکتر جلائیان اکبرنیا با اشاره به تعبیر امام هشتم که امام جواد(علیهما السلام) «اَعْظَمُ بَرَکَةً عَلی شیعَتِنا» است، اظهار داشت: معرفت به امام نکته‌ای است که باید از بدو تولد تا سر به تراب تیره بگذاریم، بیشتر و بیشتر شود و اگر محقق نشود خود را شیعه می دانیم ولی برخی مباحث امامت برایمان حل نشده باقی می‌ماند.


مراسم عزاداری امام جواد(علیه السلام) با حضور کارکنان و پژوهشگران بنیاد پژوهش‌های اسلامی، مرکز اسناد، سازمان فرهنگی و معاونت علمی آستان قدس رضوی در محل نمازخانۀ بنیاد برگزار شد.

در این مراسم، حجت الاسلام دکتر علی جلائیان اکبرنیا، معاون پژوهشی و برنامه‌ریزی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی دربارۀ امامت و ولایت نکاتی را بیان کرد و حجت الاسلام محمد حسن پاکدامن به ذکر مصیبت شهادت امام جواد(علیه السلام) پرداخت.

دکتر جلائیان اکبرنیا با اشاره به تعبیر امام هشتم که امام جواد(علیهما السلام) «اَعْظَمُ بَرَکَةً عَلی شیعَتِنا» است، اظهار داشت: معرفت به امام نکته‌ای است که باید از بدو تولد تا سر به تراب تیره بگذاریم، بیشتر و بیشتر شود و اگر محقق نشود خود را شیعه می دانیم ولی برخی مباحث امامت برایمان حل نشده باقی می‌ماند.

وی تصریح کرد: در زمان امامت حضرت جواد(علیه السلام) افرادی بودند که ایشان را باور داشتند ولی امامت را در محدوده سن و سال می‌دیدند و از آنجا که سن امام کم بود، در امامت ایشان تردید داشتند. این ها در اشتباه بودند، چرا که امام در سنین کودکی هم امام است؛ به دعایش باران‌می‌بارد و برکات نازل می‌شود و او عامل هدایت است.

معاون پژوهشی و برنامه ریزی بنیاد پژوهش‌های اسلامی گفت: درست است که امامت به ابراهیم(علیه السلام) در بزرگسالی داده می‌شود؛ ولی این امامت را خدا در وجود انسان قرار می‌دهد. در بین امامان ما فرزند برومند حضرت جواد(علیه السلام)، امام هادی (علیه السلام) کودکی شش هفت ساله بود؛ بنابراین، برای امامت سن ملاک نیست. امری است از سوی خداوند و تنها اوست که می‌داند چه کسی و در چه زمانی شایستگی امامت دارد.

دکتر جلائیان زیارت قبر شریف ائمه(علیهم السلام) را معادل حج دانست و بیان کرد: این را امام هشتم(علیه السلام) در نامه‌ای خطاب به پیروانش فرمود و تأکید کرد بلکه ثواب زیارت به اندازه هزار هزار حج است. البته زیارت شرایطی دارد که خود امام فرمودند، برای کسی که عارفاً بحقه است، یعنی حق امام را بداند.

این پژوهشگر علوم اسلامی، معرفت به حق امام را دارای شرایطی برشمرد و افزود: نخست اینکه بداند این بزرگوار، امام است و بر تمام کره خاکی و هستی ولایت دارد. خیر و شر به دست اوست؛ در مسیر او بودن خیر است و در خلاف آن شر است. اطاعت او واجب است. جنگ و صلح به فرمان او باید باشد؛ یعنی در سختی و آسانی باید از او پیروی کرد. چنانکه اطاعت پدر و مادر قید دارد؛ ولی اطاعت از امام هیچ قید و شرطی ندارد.

وی خاطر نشان کرد: نکتۀ بعدی اینکه امام غریب است و باید به غربت او آگاه باشی؛ یعنی بدانی که او را باید یاری کرد. امام وقتی از غربت خارج می شود که مسیر هدایت در هستی به سرانجام رسیده باشد. مهم‌ترین ویژگی اینکه، امام شهید و شاهد است و بر اعمال همۀ ما نظارت دارد؛ او در پایان عمر زمینی‌اش به افتخار و فیض شهادت نائل می‌آید.

حجت الاسلام جلائیان با بیان اینکه امروز روز شهادت با برکت‌ترین مولود برای شیعیان است، به بیان رویتی دربارۀ امام جواد(علیه السلام) پرداخت و گفت: ایشان امامی بخشنده و مهربان بود. به سفارش پدر بزرگوارش، همیشه هنگام خروج از منزل سکه‌هایی بر می‌داشت و آن را به نیازمندان می‌داد. ما نیز باید آنگونه باشیم؛ در شرایط اقتصادی امروز، ضرورت دارد که هم خود قناعت کنیم و هم دستگیر محتاجان باشیم و باید زندگیمان را با نیازمندان تقسیم کنیم.