نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/05/27     ساعت:   19:26:43
بازدید:   622
 
 
زمینه‌های همکاری مشترک بین بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و مؤسسه علمی سلام، رابط مراکز علمی و حوزوی ایران و لبنان بررسی شد.

طی نشستی، زمینه‌های همکاری مشترک بین بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و مؤسسه علمی سلام، رابط مراکز علمی و حوزوی ایران و لبنان بررسی شد.


در این نشست که در محل نمایندگی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در قم برگزار شد، حجت الاسلام اسحاقی مسئول مؤسسۀ سلام با اشاره به اینکه این مرکز با هدف تقویت فضای علمی ایران و لبنان و رویکرد تسهیل گری تأسیس شده است، اظهار داشت: طرح وضعیت ‌شناسی جامعۀ لبنان و دیدار با حوزویان و بررسی حوزه‌های علمیه و چگونگی ارتباط با این حوزه‌ها از اهم برنامه‌های پیش روی ماست. همچنین با جامعة المصطفی همکاری داریم و در این زمینه فعالیت‌های مفیدی هم صورت گرفته است. 
وی افزود: از دیگر طرح‌های مهم ما، تدوین درسنامۀ فقه المقاومه است که روند اجرایی آن آغاز شده است و بنا داریم با همکاری حزب الله، گعده‌های علمی شکل بگیرد و تمرکز روی این برنامه باشد. همچنین، با همکاری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه برگزاری همایش بین‌المللی «تمدن نوین اسلامی» پیش‌بینی شده است که می‌کوشیم پیش از محرم، برگزار شود.
حجت الاسلام اسحاقی با بیان این مسئله که امتداد حوزۀ انقلابی در بحرین، مصر، لبنان و کشورهای دیگر چگونه است، تصریح کرد: در بخش بین الملل، بحث حوزۀ انقلابی و تحولی و امتدادش تا کشورهای دیگر به طور علمی بررسی می‌شود.
وی همچنین بیان کرد: با توجه به سیاست‌های آستان قدس رضوی، چند سطح فعالیت در قالب همکاری پیش‌بینی کرده‌ایم؛ نخست اینکه بنیاد پژوهش‌های اسلامی آثار خوبی به زبان عربی دارد و این آثار در جهان اسلام با استقبال رو به رو شده است، ما به دنبال تسهیل ارتباط علمی بین مؤلفانمان با نویسندگان بنیاد هستیم. دوم، از سیاست‌های بنیاد در جهت ارتباط با مؤسسات علمی فرهنگی و تقویت آن‌ها، با انجام کارهای مشترک بهره‌مند شویم.
در ادامه نشست، حجت الاسلام دکتر راد رئیس نمایندگی بنیاد در قم تعامل پویا و کارآمد بین دو مجموعه را مرهون تدوین و اجرای تفاهم‌نامه‌ای جدی و روشن دانست و گفت: فعالیت‌های بدیع مؤسسۀ سلام مورد استقبال بنیاد پژوهش‌های اسلامی است به ویژه با توجه به گسستی که بین حوزه‌های ایران و لبنان وجود دارد، این تفاهم و آغاز همکاری می‌تواند به رفع این چالش کمک کند.

دکتر راد افزود: در زدودن انگاره‌های پنهان، احیای شخصیت‌های علمی چون قاضی نورالله شوشتری، مؤثر است. بنابراین در زمینۀ برگزاری همایش‌های علمی تخصصی مشترک با این محور، می‌توانیم همکاری‌های مفیدی داشته باشیم.
وی همچنین با تأکید بر اینکه یکی از مراکز جهان تشیع برای ما لبنان است، بیان کرد: برگزاری همایش‌ها و کارگاه‌های علمی از جمله راهکارهای مهم در رفع نیازهای پژوهشی لبنان است و چنانچه مرکز سلام می‌تواند عناوین پژوهشی در رابطه با خلاء‌ها و آسیب‌های موجود ارائه دهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی استقبال می‌کند و ما آمادۀ همکاری در زمینه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری هستیم.