نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/05/28     ساعت:   09:28:51
بازدید:   731
 
 
پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی مطرح کرد؛ نگاه بنیاد پژوهش‌ها، بهره‌مندی از ظرفیت‌‌ها در راستای گسترش معارف اسلامی است.

پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی نگاه کلی این بنیاد را بهره‌مندی از ظرفیت‌های فرهنگی مجموعه آستان قدس رضوی در راستای توسعه و نشر فرهنگ و معارف اسلامی دانست.


دکتر امیر سلمانی رحیمی در مراسم بازدید جمعی از استادان دانشگاه، اهالی رسانه و علمای ولایت هرات کشور افغانستان از بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی که روز گذشته صورت گرفت، به معرفی بخشی از فعالیت‌های گروه فرهنگ و سیره رضوی این مرکز پرداخت و عنوان کرد: بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، یکی از قدیمی‌ترین مؤسسات فرهنگی است که در آستان قدس رضوی شکل گرفته است.
وی افزود: همان‌گونه که از نام این مرکز پیداست، توجه به مباحث پژوهشی در حوزه‌های گوناگون علوم اسلامی از فعالیت‌های مهم آن است و بیشترین گرایش بنیاد، در حوزه قرآن و حدیث است.
رحیمی با بیان اینکه بهره‌مندی از ظرفیت‌های فرهنگی مجموعه آستان قدس رضوی هم در شکل عام و هم در قالب خاص مورد توجه این مرکز است، گفت: در شکل عام می‎توان به آثار منتشر شده در حوزه قرآن اشاره کرد که یکی از افتخارات بنیاد محسوب می‌شود. این مرکز در موضوع لغت قرآن بیش از 10 عنوان اثر را منتشر کرده است. کتاب ارزشمند «المعجم فی فقه لغة القرآن و سر البلاغته» یکی از این آثار به شمار می‌رود که تا کنون 35 جلد از آن به چاپ رسیده است.
پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی تصریح کرد: فعالیت‌های این مرکز به صورت خاص نیز شامل مباحثی با محوریت امام رضا(علیه السلام) و زیارت می‌شود. ما شاهد اتفاق بزرگی به نام زیارت هستیم، از این رو تلاش می‌کنیم از ظرفیت‌های علمی حضرت رضا(علیه السلام) در راستای بهره‌مندی هر چه بیشتر زائران از حضورشان در بارگاه منور رضوی استفاده کنیم. این حضور شامل حال زائران شیعه و اهل سنت می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: برای تحقق این مهم، از مجموع 2 هزار عنوان کتاب منتشر شده بنیاد پژوهش‌های اسلامی، بیش از 200 عنوان اثر مربوط به حوزه فرهنگ و سیره رضوی می‌شود. زندگانی و معارف امام رضا(علیه السلام)، بحث زیارت، توجه اهل سنت به موضوع زیارت و عنایت آنان به حدیث سلسلة الذهب و همچنین نقشی که امام رضا(علیه السلام) در آگاهی بخشی و نزدیک کردن دل‌های مسلمانان به یکدیگر و تقریب مذاهب داشتند، از جمله موضوعات قابل توجهی است که در آثار منتشر شده دیده می‌شود.
رحیمی بیان کرد: در تلاش هستیم بتوانیم بیش از پیش، از توان علمی و ظرفیت‌های شما فرهیختگان استفاده کنیم.