نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/06/07     ساعت:   13:55:33
بازدید:   703
 
 
رئیس نمایندگی بنیاد پژوهش‌های اسلامی در قم تأکید کرد: دانشنامۀ نبوی می‌تواند تا حدی، کاستی‌های موجود در آثار فارسی از منظر شیعی نسبت به صحابه را برطرف کند.

حجت الاسلام دکتر راد رئیس نمایندگی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در قم با اشاره به تفاهم‌نامۀ همکاری منعقد شده بین بنیاد و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، تأکید کرد: دانشنامۀ نبوی می‌تواند تا حدی، کاستی‌های موجود در آثار فارسی از منظر شیعی نسبت به صحابه را برطرف کند.


حجت الاسلام دکتر راد رئیس نمایندگی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در قم با اشاره به تفاهم‌نامۀ همکاری منعقد شده بین بنیاد و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، اظهار داشت: فازهایی از این تفاهم نامه عملیاتی شده و بیش از ده طرح ارسالی از سوی گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه در دست بررسی است.
دکتر راد افزود: با توجه به کاستی‌های موجود در زبان فارسی از منظر شیعی نسبت به صحابه، طرح دانشنامۀ نبوی را بررسی می‌کنیم و درصورتی‌که وجه تمایزی از طرح دانشنامه نبوی در اختیار داشته باشیم، می‌توانیم امتیازی را برای چاپ آن در نظر بگیریم.
رئیس نمایندگی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در قم با تأکید بر اینکه سیاست‌های بنیاد برش طرح‌های کلان بلندمدت به طرح‌های کوتاه‌مدت است، تصریح کرد: تدوین برخی از بخش‌های دانشنامه نبوی می‌تواند برون‌سپاری شود.
حجت الاسلام راد همچنین پیشنهاد داد: همکاری بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی برای چاپ دانشنامه نبوی می‌تواند در قالب تفاهم‌نامه با پژوهشگاه باشد و یا اینکه با هسته علمی دانشنامه نبوی قرارداد منعقد شود.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: روی بحث‌های تحلیل و انتقادی در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی بیشتر تمرکز می‌شود. همچنین بازتاب مباحث خاور شناسان در طرح‌های پیشنهادی مورد تأکید است و در بحث صادرات معارف اسلامی در بنیاد، نقش فرهنگی، تاریخی، سیاسی و حتی در نگاهی کلان نقش خاندان‌های شیعی در تمدن سازی را دنبال می‌شود.
دکتر راد اشاره کرد: گروهی با عنوان فرهنگ و سیره رضوی در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی فعالیت دارد که با اولویت سیره ابناء الرضا و امام کاظم(علیهما السلام) پژوهش انجام می‌دهند و این گروه می‌تواند در بخش سیرۀ ائمه معصوم (علیهم السلام) در دانشنامه نبوی نقش داشته باشد.
حجه الاسلام دکتر راد رئیس نمایندگی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در قم در بخش پایانی سخنان خود گفت: همایش سیرۀ امام رضا(علیه السلام)؛ آموزه‌ها و کارکردها که در چندین شهر کشور، به ویژه در قم با حضور استادان به نام حوزه و دانشگاه برگزار شد و اینک تشکیل دبیرخانۀ دائمی آن در دست اقدام است، از جمله برنامه‌هایی قلمداد می‌شود که زمینه همکاری گسترده‌تر پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و بنیاد را فراهم می‌کند. 
وی افزود: در همین راستا، در مناسبت‌های شهادت و میلاد امام رضا(علیه السلام) نشست‌های علمی را با حضور سیره پژوهان می‌توان برگزار کرد.