نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/06/17     ساعت:   09:54:40
بازدید:   643
 
 
بازدید فعالان مراکز دینی کانادا از بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی

جمعی از فعالان مراکز دینی و فرهنگی کشور کانادا از بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی دیدن کردند.


گروهی از فعالان مراکز فرهنگی و دینی کشور کانادا ضمن حضور در بارگاه منور رضوی طی مراسمی از بخش‌های مختلف بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی بازدید کردند و از نزدیک با این مجموعه آشنا شدند.

پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، در ابتدای این مراسم به معرفی فعالیت‌های شاخص این مرکز پرداخت و اظهار کرد: شهر مشهد و آستان مقدس حضرت رضا(علیه السلام) در بین تمام اعتاب مقدسه منحصر به فرد و تنها مجموعه منسوب به ائمه اطهار(علیهم السلام) است که در زیر سایه جمهوری اسلامی اداره می‌شود.

امیر سلمانی رحیمی بیان کرد: ارادت و عشقی که شیعیان به ائمه اطهار(علیهم السلام) داشته و دارند موجب شده آستان‌های مقدسه، مرکز نشر علم و فرهنگ باشند؛ اما گستردگی فعالیت‌های فرهنگی آستان قدس رضوی، قابل مقایسه با هیچ یک از مراکز فرهنگی در جهان اسلام نیست.

وی تصریح کرد: در حال حاضر در آستان قدس رضوی، بیش از 15 مؤسسه و نهاد علمی و فرهنگی مشغول به کار هستند. این فعالیت‌های گسترده همه محصول تلاش‌هایی است که  بعد از انقلاب و به برکت جمهوری اسلامی شکل گرفته است.

این پژوهشگر ادامه داد: بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی عمری بیش از 30 سال دارد. این مرکز، کانون همگرایی و همکاری فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی است. تمام نهادهایی که با این مجموعه همکاری داشته و دارند یا از حوزه و یا از استادان مطرح و برجسته دانشگاه هستند.

وی افزود: حوزه‌های پژوهشی و معرفتی نظیر قرآن، حدیث، فقه و اصول، کلام و اندیشه و... مورد توجه این مرکز قرار گرفته است. بنیاد پژوهش های اسلامی، در موضوع قرآن کتاب «المعجم فی فقه لغة القرآن و سر بلاغته» که بزرگترین معجم قرآنی در تاریخ و جغرافیای جهان اسلامی به شمار می‌رود را به چاپ رسانده است. تا کنون 35 جلد از این اثر منتشر شده و  انتظار می‌رود30 جلد دیگر از این کتاب منتشر شود.

رحیمی یکی دیگر از ظرفیت‌های آستان قدس رضوی را تشرف میلیونی زائران دانست و گفت: سالانه زائران بیشماری به مشهد مشرف می‌شوند. بنیاد  در این رابطه تا کنون بیش از 220 عنوان کتاب را در حوزه فرهنگ و سیره رضوی منتشر کرده است که این آثار از نظر موضوعی و زبانی دارای یک طیف و تنوع بسیاری هستند.

وی اضافه کرد: از دیگر جنبه‌های مهم مورد توجه در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، احیاء ذخایر علمی یکی از کهن‌ترین کتاب‌خانه‌های جهان اسلامی است. عمر کتابخانه آستان قدس رضوی به قرون اولیه اسلام بر می‌گردد و در حال حاضر یکی از مهم‌ترین گنجینه‌های نسخ خطی در جهان اسلام به شمار می‌رود.

این پژوهشگر عنوان کرد: یکی از وظایف این مرکز، بهره‌مندی از ذخیره عظیم علمی کتابخانه آستان قدس رضوی بوده است که با تحقیق و تصحیح متون کهن و اسلامی به ترویج معارف اسلامی پرداخته است.