نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/06/22     ساعت:   13:52:38
بازدید:   745
 
 
بصیرت و آگاهی راه صحیح زندگی را به انسان نشان می‌دهد.

پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: تنها بصیرت است که می‌تواند شیوه صحیح و برتر زندگی کردن را به انسان نشان دهد؛ اگر انسانی می‌خواهد خوشبخت و سعادتمند باشد، باید طریقه برتر را بشناسد.


حجت‌الاسلام محمد حسین پاکدامن، پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در سومین جلسه از ویژه برنامه «صلای عزا» که صبح امروز در محل نمازخانه بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با حضور جمعی از پژوهشگران و کارکنان این مرکز برگزار شد، به حدیثی از امام رضا(علیه السلام) در خصوص دعا برای حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه‌الشریف) به نقل از کتاب المصباح شیخ طوسی اشاره و ابراز کرد: امام رضا(علیه السلام) در دعایی به «طریقه وسطی» که بر تمدن نوین اسلامی و مباحث سبک زندگی تأکید دارد، اشاره می‌کند که برآیند مفهومی آن چنین است که در دوران زندگی هیچ کدام از اهل بیت(علیه السلام) به جز امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) طریقۀ وسطی محقق نگردیده است.

وی افزود: به بیانی دیگر در برخی از آیات و ادعیه از جمله دعای مکارم الاخلاق به طریقه مُثلی یا همان روش برتر اشاره شده است؛ ولی در بیان امام رضا(علیه السلام) ویژگی عصر امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) با عنوان طریقه وُسطی معرفی شده است. تفاوت این دو تعبیر این است که از پگاه آفرینش تا کنون همه نحله‌ها و مکاتب عقیدتی و جهادی خود را در کرسی طریقه مثلی و برتر می دیده‌اند و از این مسیر تلاش بر یارگیری و توسعه دیدگاهی خود داشته­‌اند و اهل بیت(علیهم السلام) نیز در دوره خود با وجود تمام مشکلاتی که از سوی دشمنانشان مواجه بودند، در بیان روشنگری و بصیرت افزایی این حقیقت بوده‌اند که شبکه نورانی اهل بیت(علیهم السلام) همان طریقه مثلی و برتر بوده است.

پاکدامن خاطر نشان کرد: بدیهی است ایشان با توجه به فرصت  و امکاناتی که داشته‌اند بر این حقانیت، تأکید ورزیده اند با این حال در مسیر مجاهدت‌های خود نتوانسته‌اند شکوفایی این بذر یا همان شجرۀ طیبه را در میان آحاد جامعه اسلامی به صورت فراگیر مشاهده کنند و چنین انتظار و توقعی را فقط در عصر و زمانۀ آخرین حجت خدا، امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) با عنوان طریقه وسطی می‌دانسته‌اند. در اینکه تفسیر طریقه وسطی چیست در جلسات آینده بحثش ادامه می یابد.

این پژوهشگر انساب و تاریخ در ادامۀ سخنان خود، گفت: همۀ ما روزی‌خوار حضرت رضا(علیه السلام) هستیم و باید پوشش، گفتار و کردارمان  رضوی باشد و حتی برای عبادت و سخن گفتن هم باید از ایشان پیروی کنیم.

وی تصریح کرد: در دورۀ زندگی اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام)، فرقه‌ها و مکاتب مختلفی، مقابل مکتب امامیه قرار گرفتند و هر کدام ادعا داشتند طریقه ما طریقه مُثلی و طریقه حق و برتر است. این مسئله در برخی از آیات قرآن و ادعیه نیز بیان شده است. تمام جنگ و نزاع‌هایی که از زمان حضرت آدم(علیه السلام) تا کنون رخ داده است برای این بوده که طریقه و مسلک  و اعتبار خود را رسمیت بخشند.

حجت‌الاسلام پاکدامن افزود: در دوران معاصر که در آستانۀ ثانیه‌های رسیدن به ظهور هستیم باید برای ظهور حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) بیشتر دعا کنیم. زیرا ظهور حضرت ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) دارای برکات فراوانی است.

پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی افزود: امام حسین(علیه السلام) در واقعۀ کربلا تمام عزیزان و خانواده خود را در صحنه آورد تا طریقه برتر را به همگان معرفی کند.

وی ادامه داد: در حقیقت گریه و زاری و عزاداری و سوگواری در ایام ماه محرم، باید برای بصیرت افزایی و انتخاب صراط مستقیم باشد. این جز با توسل امکان پذیر نیست. باید از خداوند متعال بخواهیم که راه مستقیم  و راه ائمه اطهار(علیه السلام) را به ما نشان دهد.





اخبار مرتبط

- پژوهشگر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: پوشیدن اسرار از صفات انسان مؤمن است.
- جهانی شدن مکتب اسلام به رهبری الهی و یارانی صادق نیازمند است.
- سیزدهم آبان ماه ریشه در نهضت کربلا دارد.
- استاد خارج فقه حوزه علمیه قم: با تبعیت از سیره و اخلاق ائمه(علیهم السلام) امر آنان را احیاء کنیم.
- مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: همراهی با امام یک فرمان الهی و قرآنی است.
- پژوهشگر حوزه و دانشگاه: جهانی شدن نام امام حسین(علیه السلام) زمینه ظهور را فراهم می‎کند.
- مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: رسالت و مأموریت سیدالشهداء(علیه السلام) نجات انسان‌ها بوده است.
- مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: محافل حسینی، زمینۀ بازگشت انسان‌ها به سوی خداست.
- پژوهشگر گروه انقلاب و تمدن نوین اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: شاخصه تمدن ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) اعتدالِ برآمده از خضوعِ انسانها در برابر ولایت است.
- پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، اصول ثابت و اولیه انسان شناسی از دیدگاه اهل بیت(علیهم السلام) را تبیین کرد.
- پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی؛ عشق و محبت به اهل بیت(علیهم السلام) مسیر زندگی ما را معین می‌کند.
- معاون پژوهشی و برنامه‌ریزی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی تأکید کرد: وضعیت امروز ما با زنده نگه داشتن عاشورا اصلاح می‌شود.