نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/06/24     ساعت:   16:21:25
بازدید:   932
 
 
پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، اصول ثابت و اولیه انسان شناسی از دیدگاه اهل بیت(علیهم السلام) را تبیین کرد.

حجت الاسلام محمد حسن پاکدامن، پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، اصول ثابت و اولیه انسان شناسی از دیدگاه اهل بیت(علیهم السلام) را تبیین کرد.


حجت‌الاسلام والمسلمین محمد حسن پاکدامن؛ پژوهشگر گروه انقلاب اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، در چهارمین جلسه از ویژه برنامه «صلای عزا» که با حضور جمعی از محققان و پژوهشگران در محل نمازخانه بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، به تبیین موضوع «اصول ثابت و اولیه انسان شناسی از دیدگاه اهل بیت(ع)» پرداخت.

وی عنوان کرد: انسان باید طرحی برای زیست خود داشته باشد و زندگی بدون طریق سلوک ممکن نیست. همه بر این باور هستند که طریق ما طریق مثلی و برتر است. در این آشفته‌بازار بشریت و ادعاها، شناخت طریق برتر به اندازه‌ای دارای اهمیت است که امام سجاد(علیه السلام) سلوک در این طریق مُثلی را از خدا درخواست می‌کند.

پاکدامن تصریح کرد: انسان دچار فشارهایی از درون است و این فشارها از درون او را رها نمی‌کند. خدای متعال فطرت و روح فطرت را درون انسان قرار داده است و این روح فطرت به انسان فشار می‌آورد.

وی افزود: در دین مبین اسلام آدمی برای سعادت دنیا و آخرت خود باید تلاش کند. انسانی که در دوره معاصر زندگی می‌کند بر این باور است که قله‌های علم را فتح کرده است از این رو برای رسیدن به علم و دانایی و فهم تلاش می‌کند و آزادی او برای فهمیدن، کسب علم و ادراک است. اما آزادی حیوان بر مدارعلم نیست.

وی گفت: در طول تاریخ جنگ و گریزهایی برای فهمیدن و رسمیت بخشیدن به طریقه‌های ادعایی است که همگان طریق خود را حق می‌دانند. اهل بیت(علیهم السلام)، این ادعا را با خون خود امضا کردند و دعا را به ما آموختند که طریق مثلی را بشناسیم.

پاکدامن افزود: در دوره معاصرهم باید برای پیدا کردن راه و طریقه مثلی و برتر که جنبه فردی است و رسیدن به جنبه تمدنی و اجتماعی در دوره امام عصر(عج) که از آن به طریقه وسطی و میانه تعبیر میشود، باید تلاش کرد.

وی گفت: بدیهی است که انقلاب اسلامی ایران به محوریت ولایت فقیه، مجاهدتهای رزمندگان اسلام و خون بهای شهدای مدافع حرم این ادعا را دارد که راه و آرمانهای امام خمینی(رحمة الله علیه) راه برتر برای رسیدن به تمدن جهانی مهدویت و سلوک خاص آن است.





اخبار مرتبط

- پژوهشگر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: پوشیدن اسرار از صفات انسان مؤمن است.
- جهانی شدن مکتب اسلام به رهبری الهی و یارانی صادق نیازمند است.
- سیزدهم آبان ماه ریشه در نهضت کربلا دارد.
- استاد خارج فقه حوزه علمیه قم: با تبعیت از سیره و اخلاق ائمه(علیهم السلام) امر آنان را احیاء کنیم.
- مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: همراهی با امام یک فرمان الهی و قرآنی است.
- پژوهشگر حوزه و دانشگاه: جهانی شدن نام امام حسین(علیه السلام) زمینه ظهور را فراهم می‎کند.
- مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: رسالت و مأموریت سیدالشهداء(علیه السلام) نجات انسان‌ها بوده است.
- مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: محافل حسینی، زمینۀ بازگشت انسان‌ها به سوی خداست.
- پژوهشگر گروه انقلاب و تمدن نوین اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: شاخصه تمدن ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) اعتدالِ برآمده از خضوعِ انسانها در برابر ولایت است.
- بصیرت و آگاهی راه صحیح زندگی را به انسان نشان می‌دهد.
- پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی؛ عشق و محبت به اهل بیت(علیهم السلام) مسیر زندگی ما را معین می‌کند.
- معاون پژوهشی و برنامه‌ریزی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی تأکید کرد: وضعیت امروز ما با زنده نگه داشتن عاشورا اصلاح می‌شود.