نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/06/24     ساعت:   16:21:51
بازدید:   733
 
 
بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، پشتوانه‌ای علمی برای کتاب و کتابخوانی است.

مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، این مرکز علمی را پشتوانه‌ای علمی برای کتاب و کتابخوانی برشمرد.


حجت الاسلام دکتر سید محمود مرویان حسینی، مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در دیدار با مدیرکل و کارشناسان نهاد کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی با تأکید بر اینکه بنیاد پژوهش‌های اسلامی پشتوانه‌ای علمی برای کتاب و کتابخوانی است، اظهار داشت: در این مرکز، طی 34 سال گذشته، 4000 جلد کتاب نشر یافته است که از کودک و نوجوان گرفته تا المعجم که موسوعه‌ای جهانی است در بین آثار آن پیدا می‌شود.

وی افزود: اعتبار و ارزش کتاب «المعجم فی فقه لغة القرآن و سر بلاغته»، این یادگار مرحوم آیت الله استاد واعظ زاده خراسانی به حدی است که مراجع و دانشمندان، ویژۀ قدردانی از تولید این اثر به بنیاد مشرف می‌شوند.

دکتر مرویان حسینی گفت: در زمینۀ برپایی آیین‌های رونمایی آثار جدید، همکاری بیشتر بین نهاد کتابخانه‌های عمومی استان خراسان و بنیاد ضروری به نظر می‌رسد. در همین زمینه بهتر است که هر کتاب در مکان شایستۀ خودش رونمایی شود. برای نمونه اثر با محوریت اقتصاد، در دانشکدۀ اقتصاد رونمایی شود.

مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی در همین رابطه افزود: در سال گذشته 87 اثر چاپ نخست در بنیاد تولید شد که باید در خصوص معرفی این آثار اطلاع رسانی دقیق تری صورت پذیرد تا آثار در دسترس پژوهشگران قرار گیرد.

دکتر مرویان با بیان اینکه سه ضلع می‌توان برای هر برنامۀ رونمایی در نظر گرفت، گفت: ضلع نخست، محلی است که کتاب در آن تألیف می‌شود، مانند بنیاد پژوهش‌های اسلامی؛ ضلع دوم، گروه بهره‌برداران از کتاب و ضلع سوم، نهادی است که کتاب را در معرض علاقه مندان قرار می‌دهد، مانند نهاد کتابخانه‌ها. اگر این سه مجموعه در کنار هم برای رونمایی کتاب برنامه‌ریزی کنند، مفید خواهد بود و برنامه به نحو احسن برگزار خواهد شد.

مرویان حسینی همچنین به اقبال عمومی جامعه به شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی اشاره کرد و گفت: معرفی کتاب در بستر فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی بازخورد بیشتر، مفیدتر و گسترده‌تری خواهد داشت. چنانکه اگر پیام‌های تصویری مناسب با استفاده از نیروهای متخصص در زمینۀ معرفی کتاب، تولید و منتشر شود، مخاطب کتاب را بهتر می‌شناسد.

این استاد حوزه و دانشگاه، برگزاری جلسات فصلی بین مراکز و نهادهای پژوهشی را مفید دانست و خاطر نشان کرد: به جهت پرهیز از موازی کاری و تولید آثار تکراری، همچنین آشنایی با طرح‌های در حال انجام و استفاده از تجارب هم، نشست‌های فصلی باید سامان گیرد. در شرایط موجود، این امر صرفه‌جویی اقتصادی را نیز به دنبال دارد.

مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنان خود به تولید و انتشار آثاری به زبان‌های گوناگون از انگلیسی و عربی تا اردو و بنگالی اشاره کرد و گفت: به نظر می‌رسد ارائۀ بسته‌های کتاب با موضوعاتی همچون شخصیت و سیرۀ رضوی، معارف رضوی، حرم مطهر امام رضا(علیه السلام)، آستان قدس رضوی و مشهد مقدس، و قرار دادن این بسته‌ها در مراکز اقامتی برای ترویج فرهنگ و سیرۀ امام هشتم و تعمیق زیارت، برای زائران مفید است. همچنین در برخی هتل و زائرسراها که تمکن مالی کافی دارند، می‌توان کتابخانۀ تخصصی ایجاد کرد.

دکتر مرویان حسینی همچنین، پیشنهاد کرد: با توجه به نقش مهم کتابداران در معرفی و عرضۀ کتاب به علاقه‌مندان، بهتر است کارگاه‌های آموزشی برای آنان برنامه‌ریزی و در این کارگاه‌ها به طور تخصصی کتاب‌های جدید معرفی شود.

وی در پایان از برگزاری سومین نشست پدیدآورندگان کتاب رضوی در دهۀ کرامت امسال خبر داد و گفت: با پیش نشست، این چهارمین سال متوالی بود که بنیاد پژوهش‌های اسلامی، پدیدآورندگان آثار رضوی را گردهم جمع می‌کند و در آن مؤلفان به نقد و بررسی آثار و بیان مسائل پیش رو می‌پردازند. در همین قالب و در ابعاد گسترده‌تر، می‌توان از شخصیت‌های ملی درخواست کرد که اثر دربارۀ امام رضا(علیه السلام) تألیف کنند.