نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/06/24     ساعت:   18:41:27
بازدید:   860
 
 
بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، مکان آمد و شد علمای بزرگ است و به عنوان پایگاه علمی معتبر در جهان اسلام شناخته می‌شود.

حجت الاسلام علی اکبر سبزیان، مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی را به عنوان پایگاه علمی معتبر در جهان اسلام دانست.


حجت الاسلام علی اکبر سبزیان، مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی در دیدار با مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با اشاره به پیشرفت‌های گسترده‌ای که در زمینۀ کتاب در کشور حاصل شده است، اظهار داشت: به رغم افزایش منابع نسبت به گذشته، هنوز هم در بخش‌هایی کمبود احساس می‌شود. چنانکه می‌بینیم امروز نیازهای فکری مردم بیشتر و تخصصی‌تر شده است و می‌طلبد که نهادهای پژوهشی و تولیدی در کنار نهادهای عرضۀ کتاب، برنامه‌های مدونی برای رفع کاستی‌ها داشته باشند.

وی افزود: از مجموعه‌هایی که می‌تواند در تقویت منابع تخصصی کتابخانه‌های استان و کشور فعال بوده و نقش به سزایی ایفا کند، بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی است. این مرکز، مکان آمد و شد علمای بزرگ جهان اسلام است و به عنوان پایگاه علمی معتبر در جهان اسلام شناخته می‌شود.

علی اکبر سبزیان از راه‌ اندازی کتابخانۀ مرکزی خبر داد و پیشنهاد کرد: مجموعه‌ آثار بنیاد می‌تواند در بخش‌های ویژه در این کتابخانه قرار گیرد؛ برای نمونه کتاب‌های مربوط به امام هشتم(علیه السلام) و زیارت که در این بنیاد تولید شده، مرجعی برای پژوهشگران است.

سبزیان با بیان اینکه سال گذشته افزون بر 70 هزار نفر در جشنوارۀ کتابخوان رضوی شرکت کردند، گفت: امسال نیز شاهد استقبال خوبی بودیم و این آمار به 161 هزار نفر افزایش یافت که درمیان آثار و منابع مطالعاتی این جشنواره، آثاری از بنیاد پژوهش‌های اسلامی نیز قرار گرفته بود.

 مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی، مدیریت درست در تدوین سیر مطالعاتی کتابخوانان را عاملی مفید برای ارتقای سرانۀ مطالعه در کشور دانست و خاطر نشان کرد: مطالعه باید هدفمند باشد و سیر مدونی برای آن تعریف شود تا در بزنگاه‌ها به مدد فرد بیاید. لازم است به صورت اختصاصی برای حوزه‌های علمیه، طلبه‌ها، دانشجویان و دانشگاهیان سیر مطالعاتی در حوزه‌های تخصصی تعریف گردد. همچنین انس با کتاب و مطالعۀ منظم باید از دوره‌های ابتدایی با کمک والدین، در بین دانش‌آموزان رواج یابد.

حجت الاسلام سبزیان همچنین بیان کرد: آگاهی از فرآیند تحقیقاتی و پژوهشی یک اثر علمی برای مخاطبان جذاب است. برای نمونه اثر «المعجم فی فقه لغة القرآن و سر بلاغته» که اثری فاخر و ماندگار به شمار می‌رود، می‌تواند در زمرۀ آثاری باشد که فرآیند تحقیقاتی آن باید مستندسازی شود. این مهم در ایجاد انگیزه در مخاطبان و آشنایی بیشتر با اثر بسیار تأثیر گذار است.

وی افزود: از سوی دیگر، برپایی نشست‌های تخصصی رونمایی آثار باید شکوهمندانه‌تر برگزار شود، زیرا که تحقق این امر به نوعی ارزشگذاری به کتاب و کتابخوانی است. همچنین در مراسم رونمایی اثر به وسیلۀ کارشناسان معرفی و نقد و بررسی می‌شود که موجب افزایش آگاهی و ایجاد انگیزه برای مخاطب است.

سبزیان ابراز امیدواری کرد که نهاد کتابخانه‌های عمومی استان به منظور افزایش همکاری با بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، آمادگی دارد که در نیازسنجی پژوهشی و معرفی عناوین منطبق بر نیاز روز جامعه، اطلاع رسانی بیشتر در حوزۀ نشر کتاب‌ها و آثار جدید و زمینه‌های دیگر مرتبط اقدام کند.