نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/07/11     ساعت:   18:36:07
بازدید:   642
 
 
برگزاری نشست علمی «تاریخ زندگانی پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) از ولادت تا بعثت» در حرم رضوی

نشست علمی «تاریخ زندگانی پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) از ولادت تا بعثت» در بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.


هادی عبدالنبی محمد التمیمی رئیس دانشکده علوم اسلامی الجامعیه الاسلامیه نجف در نشست علمی «پژوهشی در روایات تاریخ زندگانی پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) از ولادت تا بعثت» که در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، از نخستین نگارش‌ها در بارۀ سیرۀ پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) سخن گفت و ابراز کرد: منابع زیادی برای شناخت اهل بیت(علیهم السلام) و سیره پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) وجود دارد. ما برای اینکه بتوانیم سیرۀ اهل بیت(علیهم السلام) را بشناسیم باید در درجۀ اول دربارۀ کسانی که این سیره را نوشته‌اند، مطالعه و شناخت داشته باشیم.

وی با بیان اینکه از دوران حکوکت بنی امیه، نقد و تحریف در سیرۀ پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) آغاز شد، گفت: وقتی معاویه به قدرت رسید تلاش کرد تا سیرۀ پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) را تحریف کند. پس از صلح با امام حسن(علیه السلام) به شام برگشت و در مسجد جامع این شهر ادعا کرد که تمام کسانی که احادیث پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) را بیان می‌کردند از دینا رفته‌اند.

التمیمی افزود: حکومت بنی‌امیه تلاش می‌کرد تا بتواند عنوان عصمت را از رسول الله(صلی الله علیه و آله و سلم) بگیرد چرا که عصمت پیامبر برابر با عصمت اهل بیت(علیهم السلام) بود. از دیگر کارهای دوران خلافت معاویه، سّب امیرالمؤمنین علی(علیه السلام)، حضرت زهرا(سلام الله علیها)، امام حسن مجتبی(علیه السلام) و امام حسین(علیه السلام) بود.

وی با اشاره به اینکه تحریف‌ها از دوران کودکی زندگی پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) تا بعثت و شهادت ایشان وجود دارد، اظهار کرد: در دوران تولد حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) دایه‌های زیادی به مکه آمدند؛ اما هیچ کدام حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) را نپذیرفتند. این سخن در حالی گفته می‌شود که عبدالمطلب پدر بزرگ حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) بزرگ قریش بود و از ثروت و اعتبار زیادی در بین مردم برخوردار بود.

رئیس دانشکده علوم اسلامی الجامعیه الاسلامیه ادامه داد: یکی دیگر از تحریف‌ها این است که رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) تا آخر عمر خواندن و نوشتن یاد نداشت، این در حالی است که بزرگترین اعجاز پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) قرآن کریم بود. خداوند در این کتاب آسمانی می‌فرماید «شخصی از سوی خودشان فرستادیم تا به آنها کتاب و حکمت بیاموزد».

وی ادامه داد: همچنین پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) در حدیثی می‌فرماید: «من شهر علم هستم و علی(علیه السلام) درِ آن شهر» اگر پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) سواد یاد نداشتند، نباید اینگونه سخنان نیز از ایشان بیان می‌شد.

التمیمی تصریح کرد: همه پژوهشگران وظیفه داریم تا با مطالعه دقیق تاریخ و تطبیق آن با قران کریم بتوانیم به نگارش درستی از سیرۀ پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) و اهل بیت(علیه السلام) دست یابیم.