نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/07/18     ساعت:   08:19:40
بازدید:   632
 
 
پژوهشگر گروه حدیث پژوهی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: یک پژوهش خوب، پژوهشی است که برای جامعه مفید باشد و نیازهای فرهنگی روز جامعه را پاسخ دهد.

پژوهشگر گروه حدیث پژوهی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: یک پژوهش خوب، پژوهشی است که برای جامعه مفید باشد و نیازهای فرهنگی روز جامعه را پاسخ دهد.


حجت الاسلام موسی دانش، مترجم و پژوهشگر گروه حدیث پژوهی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در نشست نقد پیش از انتشار اثر «علی بن موسی الرضا (علیه السلام) در انساب و تاریخ» با تأکید بر نوآوری‌های اثر گفت: یک پژوهش خوب، پژوهشی است که برای جامعه مفید باشد و نیازهای فرهنگی روز جامعه را پاسخ دهد؛ همچنین روشی نوین را در پیش گرفته باشد که قابل استفاده باشد.

وی افزود: تنها بیان عیب‌ها برای نقد یک اثر کافی نیست؛ بلکه باید هم سخن موافقان اثر شنیده شود، هم منتقدان آن تا پدیدآورندگان اثر بتوانند به جمع‌بندی مشخص و مفیدی برسند. 

موسی دانش با اشاره به اهمیت موضوع اثر که در مورد تاریخ زندگی امام رضا(علیه السلام)است، گفت: روش پژوهشی که در این اثر گزینش شده است حاصل نوآوری و خلاقیت نگارنده است. یکی از کارهای ابتکاری که در این اثر به کار رفته این است که گزاره‌های تاریخی متکی به حدیث را از نگاه رجالی بررسی کرده است و این کاری ارزشمند است.

این پژوهشگر علوم اسلامی با تأکید بر اینکه امروز ما باید روش‌هایی را در پیش بگیریم که ضعف‌هایی که در قدیم داشتیم را برطرف کند، ابراز کرد: تاریخ زندگی امام رضا(علیه السلام) بارها نوشته شده است؛ اما به احادیث ضعیف تکیه شده یا تحلیل درستی صورت نگرفته است، بنابراین آن تاریخ معتبر نیست؛ اما تاریخی که در این اثر آمده، متفاوت است؛ منبع شناسی خوبی داشته و هر قول و سخنی را به منبع معتبر ارجاع داده است و بعد این احادیث را تحلیل کرده و سپس نتیجه گیری کرده و سلسله سند به آن حدیث را هم بررسی کرده و بعد درستی یا ضعف آن را مشخص می‌کند.