نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/07/30     ساعت:   15:27:50
بازدید:   750
 
 
به همت گروه کلام و اندیشۀ اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی نشست علمی «هويت اسلامی در منطقه ولگا با تأكيد بر مطالعات علوم عقلی» برگزار شد.

به همت گروه کلام و اندیشۀ اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی نشست علمی «هويت اسلامی در منطقه ولگا با تأكيد بر مطالعات علوم عقلی» برگزار ‌شد.


نشست «هويت اسلامی در منطقه ولگا با تأكيد بر مطالعات علوم عقلی» امروز  با حضور هیئت فرهنگی کشور تاتارستان و جمعی از پژوهشگران گروه کلام و اندیشه اسلامی در تالار همایش شیخ طوسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.

حسین لطیفی مدیر گروه کلام  و اندیشه اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، درابتدای این نشست به ورود اسلام در منطقه ولگا اشاره کرد و گفت: در سال ۹۲۲ میلادی، 300 سال بعد از بعثت نبی مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم)، مردم و حکومت وقت تاتارستان اسلام را به‌طور رسمی قبول کرده و خط و الفبای آنان به خط و الفبای فارسی، عربی تغییر پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: دین مردم تاتارستان بویژه منطقه ولگا، حنفی مذهب است. اما ادیان دیگری همچنون مسیحیت،کرانی و ماترودیه نیز در این کشور وجود دارد.

گولنارا گابدراحمانووا رئیس کمیته دولتی آرشیو جمهوری تاتارستان، نیز در ادامه این جلسه به معرفی کشور تاتارستان پرداخت و عنوان کرد: تاتارها همچون ایرانیان همزیستی مسالمت‌آمیز با طرفداران ادیان و اقوام دیگر دارند.

وی با بیان اینکه 173 ملیت در منطقه تاتارستان وجود دارد، تصریح کرد: 90 درصد از این تعداد را مسلمانان تشکیل می‌دهند که شاخصه بارز آنان همچون مسلمانان ایران، ترویج دین اسلام است و 10 درصد را مذهب مسیحیت تشکیل می‌دهد.

رئیس کمیته دولتی آرشیو جمهوری تاتارستان افزود: این کشور به لحاظ اقتصادی و کشاورزی یکی از کشورهای پیشرفته در روسیه به شمار میرود و در صنایع، پتروشیمی، نفت و گاز، ماشین‌های سنگین، هواپیماسازی و... به پیشرفت‌های چشمگیری دست یافته است.

وی خاطر نشان کرد: نزدیکی فرهنگی، تمدنی و دینی تاتارها با ایرانیان از این لحاظ است که «ابوحنیفه» و «ابن‌الفضلان‌بغدادی» عامل ورود اسلام به منطقه و تاتارستان نیز ایرانی‌الاصل بوده‌اند. هم‌اکنون حدود 3 هزار لغت مشترک بین فارسی و تاتاری وجود دارد؛ همچنین محبت به اهل بیت(علیهم السلام) و عشق به تمدن ایرانی زبانزد خاص و عام در تاتارستان است.