نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/08/13     ساعت:   14:24:13
بازدید:   705
 
 
بررسی تفاهم‌نامه مشترک بین بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

مفاد تفاهم‌نامه مشترک بین بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بررسی شد.


طی نشستی که صبح امروز در دفتر معاونت پژوهشی و برنامه‌ریزی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با حضور معاون پژوهشی بنیاد، معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان، مسئول پیگیری تفاهم‌نامه‌ها و ارتباطات علمی بنیاد و جمعی از کارشناسان برگزار شد، مفاد تفاهم‌نامه مشترک بین بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی مورد بررسی قرار گرفت.

دکتر سید مصطفی احمدزاده معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان با اشاره به برخورداری پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از طرح پژوهان گفت: کتابخانۀ تخصصی دیجیتال مرکز در حوزۀ مطالعۀ فرقۀ وهابیت راه اندازی شده است و پژوهشگران بنیاد می‌توانند از این کتابخانه استفاده کنند. 

عضو هیئت علمی و رئیس پژوهشکده اسلام تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اظهار داشت: خوشبختانه در بحث تبادل آثار با کشورهای مختلفی همکاری می‌کنیم و به ویژه آثار به زبان لاتین در قالب دیجیتال در کتابخانه موجود است. همچنین در حیطۀ فناوری اطلاعات در سامانۀ lib.ir عضویت داریم که آثار به صورت الکترونیکی در اختیار علاقه‌مندان قرار دارد و بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی می‌تواند در این بخش هم از تجارب پژوهشگاه بهره ببرد.

دکتر احمدزاده گفت: در حوزه‌های تخصصی سیزده گانه از جمله نقد متون، وهابیت، توسعه و تعمیق فرهنگ و معارف قرآنی، توسعه و تعمیق فرهنگ و معارف ایمانی، توسعه و توانمندسازی علوم اسلامی، نظام سیاسی اجتماعی ایران، ولایت فقیه، تمدن اسلامی، سبک زندگی اسلامی، اخلاق در حوزۀ صداقت و تبلیغ، خانواده و ... کارهای پژوهشی تعریف شده است که هم اکنون پژوهشگران متعددی در پیشبرد این طرح‌ها فعالیت دارند.

وی افزود: برای نمونه در بحث توسعه و تعمیق فرهنگ و معارف قرآنی مسائلی تعریف شده است مانند اینکه قرآن از طریق ادبیات، شعر و هنر چگونه می‌تواند وارد جامعه شود؛ همچنین در حوزۀ تخصصی هم روی مرجعیت قرآن کریم کار می‌شود.

در ادامه جلسه، دکتر علی جلائیان اکبرنیا معاون پژوهشی و برنامه‌ریزی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی همکاری دو مرکز را در برگزاری مشترک نشست‌های تخصصی و همایش‌های علمی پژوهشی مفید دانست و خاطر نشان کرد: همایش‌های تخصصی که در بنیاد پژوهش‌های اسلامی با حضور استادان مطرح ملی و بین‌المللی برگزار می‌شود در ارتقای سطح علمی پژوهشگران مفید است و نکات کلیدی مطرح شده در این نشست‌ها برای پیشبرد طرح‌های پژوهشی مفید و کارگشاست؛ بنابراین به منظور تقویت کمی و کیفی این نشست‌ها زمینه‌های همکاری مشترک بین دو مرکز وجود دارد.

حجت الاسلام جلائیان اکبرنیا همچنین به بحث تبادل استاد و پژوهشگر بین دو مرکز اشاره کرد و گفت: در زمینۀ ارزیابی و نظارت در طرح‌های پژوهشی و همچنین ارتباطات مطبوعات پژوهشی به ویژه مجلات علمی که مقالات ارائه شده از سوی پژوهشگران در صورت تأیید چاپ شود، نیز می‌توان کارهای مشترکی انجام داد. 

وی بیان کرد: تبادل متون دیجیتال و آثار مکتوب از دیگر بخش‌های همکاری بین بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است.

گفتنی است در این نشست بر عملیاتی شدن مفاد تفاهم‌نامه مشترکی که بین دو مرکز در تیر سال جاری منعقد شده است، تأکید شد.