نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/08/14     ساعت:   18:35:32
بازدید:   811
 
 
جهانی شدن مکتب اسلام به رهبری الهی و یارانی صادق نیازمند است.

خطیب ویژه برنامه دهه پایانی ماه صفر «صلای عزا»، جهانی شدن مکتب اسلام را نیازمند رهبری الهی و یارانی صادق برشمرد.


حجت‌الاسلام و المسلمین مهدی شریعتی‌تبار مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی در ویژه برنامه «صلای عزا» که همزمان با دهه آخر ماه صفر با حضور جمعی از پژوهشگران و محققان در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، به تفسیر یکی از آیات شریفه قرآن کریم با مضمون معیت و همراهی با امام و پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) اشاره و اظهار کرد: جهانی شدن مکتب اسلام به رهبری الهی و یارانی صادق نیازمند است.

وی با اشاره به آیه آخر سوره «فتح» که ویژگی‌ها و شاخصه‌های معیت و همراهی با امام مطرح شده است، تصریح کرد: در این آیه آمده است: «محمّد(صلی الله علیه و آله و سلم) رسول خداست و کسانی که با او هستند بر کفّار، سخت و در میان خودشان مهربان‌اند. آنان را پیوسته در رکوع و سجود می‌بینی که فضل و رضوان را از خدا می‌جویند، نشانه آنان در رخسارشان از اثر سجود نمایان است».

شریعتی تبار با بیان اینکه یکی از شاخصه‌ها و لوازم معیت با امام، برخورد محکم و قاطع با دشمنان و رحم کردن به یکدیگر است، گفت: در این آیه، شیوۀ ارتباطات یک مؤمن ترسیم شده است. از جمله در رابطه با بیگانگان باید با شدت و سختی، با خودی‌ها با محبت و مهربانی، با خداوند، عبودیت و بندگی و با خود باید  تلاش و کوشش و امید به فضل خدا را پیش بگیریم.

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: تشبیه جامعه اسلامی به مزرعه کشاورزی، در این آیه قابل دقت و توجه است. کشت، از درون زمین و عقیده نیز از درون انسان است. کشت، در محیط مناسب رشد می‌کند و جامعه اسلامی هم نیاز به زمینه‌های مناسب دارد. کشت، دارای رشد طبیعی و تدریجی و اصیل و ثابت است، رشد امت اسلامی نیز مراحل و ثبوت و اصالت دارد.

وی به برخی از پیام‌های این آیه شریفه اشاره کرد و گفت: شفافیت وعده‌های الهی، معرفی الگوها یکی از ابزار و شیوه‌های تربیت، ایمان به رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) و همراهی با ایشان مهم‌ترین گام، مسلمانان باید در برابر دشمن؛ خشونت، قاطعیت، صلابت و شدت داشته و در برابر دیگر مؤمنان؛ رأفت، مودّت، رحمت و عطوفت، مهر و احساسات داشته باشند و.. برخی از پیام‌های این آیه شریفه است.





اخبار مرتبط

- پژوهشگر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: پوشیدن اسرار از صفات انسان مؤمن است.
- سیزدهم آبان ماه ریشه در نهضت کربلا دارد.
- استاد خارج فقه حوزه علمیه قم: با تبعیت از سیره و اخلاق ائمه(علیهم السلام) امر آنان را احیاء کنیم.
- مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: همراهی با امام یک فرمان الهی و قرآنی است.
- پژوهشگر حوزه و دانشگاه: جهانی شدن نام امام حسین(علیه السلام) زمینه ظهور را فراهم می‎کند.
- مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: رسالت و مأموریت سیدالشهداء(علیه السلام) نجات انسان‌ها بوده است.
- مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: محافل حسینی، زمینۀ بازگشت انسان‌ها به سوی خداست.
- پژوهشگر گروه انقلاب و تمدن نوین اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: شاخصه تمدن ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) اعتدالِ برآمده از خضوعِ انسانها در برابر ولایت است.
- پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، اصول ثابت و اولیه انسان شناسی از دیدگاه اهل بیت(علیهم السلام) را تبیین کرد.
- بصیرت و آگاهی راه صحیح زندگی را به انسان نشان می‌دهد.
- پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی؛ عشق و محبت به اهل بیت(علیهم السلام) مسیر زندگی ما را معین می‌کند.
- معاون پژوهشی و برنامه‌ریزی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی تأکید کرد: وضعیت امروز ما با زنده نگه داشتن عاشورا اصلاح می‌شود.