نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/08/28     ساعت:   18:48:37
بازدید:   636
 
 
مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: مسئله ایمان در نهج‌البلاغه از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: در كتاب شريف نهج‌البلاغه كه حاوى سخنان نغز و حكيمانه حضرت على(علیه السلام) است، مسئله ايمان از جايگاه و اهميت ويژه‌‏اى برخوردار است.


حجت‌الاسلام مهدی شریعتی‌تبار در نشستی از سلسله جلسات اخلاق کارگزاران که با حضور جمعی از محققان و پزوهشگران در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، گفت: در كتاب شريف نهج‌البلاغه كه حاوى سخنان نغز و حكيمانه حضرت على(علیه السلام) است، مسئله ايمان از جايگاه و اهميت ويژه‏اى برخوردار است.

وی در ادامه به تبیین پایه‌های ایمان از منظر امیرمؤمنان حضرت علی(علیه السلام) پرداخت و ابراز کرد: امام علی(علیه السلام) در حکمت 31 نهج البلاغه به پایه‌های ایمان اشاره کرده و می‌فرمایند: «ايمان بر چهار پايه شكيبایى، يقين، عدالت و جهاد استوار است‏ و شكيبایى و صبر دارای چهار شاخه آرزومند بودن، ترسيدن،  پارسائى و چشم اميد داشتن است.

شریعتی تبار ادامه داد: «پس آن كه مشتاق و آرزومند بهشت‏ بود شهوت‌ها را از دل زدود، آن كه از دوزخ ترسيد، از آنچه حرام است دورى گزيد و آن كه خواهان دنيا نبود و پارسائى داشت، مصيبت‌ها بر وى آسان شد و آن كه مرگ را چشم داشت، در كارهاى نيك پاى پيش گذاشت».

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی خاطر نشان کرد: در حکمت 82 نهج البلاغه نیز آمده است: «صبر و شكيبایی نسبت‏ به ايمان مثل سر است نسبت ‏به تن، تنى که سر ندارد فايده‌‏اى ندارد، ايمانى هم كه صبر و شكيبایى در او نباشد فایده‌‏اى ندارد».

وی ادامه داد: اگر مردم به همان اندازه که از فقر در دنیا میترسند از آتش دوزخ میترسیدند، فقر دنیا و آخرتشان از بین می‌رفت.