نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/09/03     ساعت:   11:55:12
بازدید:   619
 
 
همزمان با هفته وحدت، جمعی از علمای اهل سنت کشور افغانستان از بنیاد پژوهش‌های اسلامی بازدید کردند.

همزمان با هفته وحدت جمعی از علمای اهل سنت کشور افغانستان از بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی بازدید کردند.


امیر سلمانی رحیمی مسئول همکاری‌های علمی و پیگیری قراردهای پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در مراسم بازدید جمعی از علمای اهل سنت کشور افغانستان از این مرکز که همزمان با هفته وحدت برگزار شد، عنوان کرد: این مرکز به صورت ویژه در زمینه علوم مختلف اسلامی و منابع معتبر دینی همانند قرآن، حدیث و تاریخ فعالیت می‌کند.
وی ابراز کرد: بنیاد پژوهش‌های اسلامی، به منظور بهره‌مندی از گنجینه عظیمی همچون سنت و حدیث و همچنین گنجینه نسخ خطی که در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی موجود و در جهان بی نظیر است، تأسیس شده است.
سلمانی رحیمی ادامه داد: این مرکز، محصولات خود اعم از کتاب و نشست‌های علمی را برای گروه‌های فرهیختگان، دانشمندان و شخیصت‌های دینی ارائه می‌دهد. بخشی از کتاب‌هایی که ما تولید کردیم پاسخگوی نیاز این طیف از جامعه اسلامی است و نگاه دیگر این مرکز به تولید محصولات ویژه زائران زائر اعم از شیعه و اهل سنت است که از کشورهای مختلف عراق، افغانستان و... به شهر مقدس مشهد سفر کرده و برای زیارت بارگاه منور رضوی مشرف می‌شوند.
به گفته این پژوهشگر، بیشترین زائران را اردو زبانان و عرب زبانان تشکیل می‌دهند و تلاش ما این بوده هنگامیکه این گروه از زائران به فضای مقدس حرم رضوی مشرف می‌شوند، بتوانند توشه‌ای فرهنگی نیز با خود به همراه ببرند. این توشه فرهنگی در قالب تولید آثاری با موضوعات محوری همچون اسلام، توحید، قرآن، شخصیت پیامبر(ص)، تاریخ اسلام، سبک زندگی و ... است.
وی حج را یکی از مهم‌ترین کانون‌های وحدت دانست و گفت: شهر مقدس مشهد یکی دیگر از کانون‌های وحدت است که سالانه بیش از 20 میلیون زائر به عشق زیارت حرم علی بن موسی الرضا(علیه السلام) اعم از شیعه و سنی در این مکان مقدس حضور می‌یابند.
مسئول همکاری‌های علمی و پیگیری قراردهای پژوهشی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی تصریح کرد: آثار منتشر شده این مرکز بیشتر با رویکرد وحدت و تقریب مذاهب منتشر شده است و وحدت امت اسلامی برای ما یک مسئله استراتژی است و یک شعار نیست. تقریب مذاهب و مسائل روز، ایده‌های پژوهشی پژوهشگران این مرکز است.
وی با بیان اینکه 8 گروه پژوهشی در موضوعات مختلف در این مرکز به فعالیت مشغول هستند، گفت: 80 نفر از استادان و فضلای حوزه و دانشگاه به صورت مستقیم و 200 پژوهشگر به صورت غیر مستقیم با این مرکز همکاری دارند و بنیاد از آثار آنان حمایت می‌کند.
سلمانی رحیمی افزود: با 25 مرکز علمی در داخل و خارج کشور ارتباط داریم و از ابتدای سال جاری نزدیک به 50 نشست علمی در این مرکز برگزار شده است که این نشست‌ها موجب شده با افراد و مجموعه‌های علمی مختلفی ارتباط برقرار کنیم.
وی خاطر نشان کرد: ما باید از این همکاری‌ها در راستای نشر و ترویج معارف اسلامی و مبارزه با هجمه‌های عظیم فرهنگی که همچون تیر از سوی دشمن به سمت مسلمانان پرتاب می‌شود، استفاده کنیم.