نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/10/10     ساعت:   10:23:52
بازدید:   620
 
 
حجت الاسلام مرویان حسینی؛ نهم دی، نماد هوشیاری ملت قهرمان ایران است.

مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: خاصیت فتنه آن است كه چاه و راه در آن از هم شناخته نمی‌شود و تشخیص حق از باطل سخت می‌گردد و قدرت تشخیص را از انسان‌ها می‌گیرد به گونه‌ای که قدرت انتخاب خود را از دست داده و نمی‌توانند رفتارشان را مدیریت كنند.


ویژه برنامه «بصیرت و میثاق امت با ولایت» همزمان با نهم دی، از سوی مركز آموزش ضمن خدمت با حضور جمعی از مدیران، كارشناسان و كاركنان مجموعه آستان قدس رضوی و نیز استادان و دانشجویان مركز آموزش علمی- كاربردی آستان قدس رضوی و با سخنرانی حجت الاسلام دکتر سید محمود مرویان حسینی، مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی در محل سالن شهید علی اصغر اكبری برگزار گردید.

مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در این برنامه، ضمن بیان ابعاد مختلف فتنه، حماسه نهم دی را نماد هوشیاری ملت قهرمان ایران در برابر فتنۀ یكپارچۀ دشمنان داخلی و خارجی دانست و گفت: فتنه در تاریخ اسلام پُرسابقه است و مسلمانان همواره با فتنه‌های مختلف از قبیل فتنۀ سقیفه، فتنۀ قرآن بر سر نی کردن، فتنۀ خوارج و فتنه‌های دیگری مواجه بودند كه در دوره‌های مختلف رُخ داده است.

وی با بیان اینكه فتنه، بستر بحران آفرینی است و در قرآن از آن به عنوان فرایندی شدیدتر از قتل یاد شده است، افزود: فتنه‌ها زمینۀ تضعیف اقتدار نظام اجتماعی اسلام هستند و در قرآن به نحو ویژه‌ای به آن توجه و حدود پنجاه بار از آن یاد شده است و ضمن نكوهش آن، بحرانی را كه از طریق فتنه ایجاد می‌شود، بدتر از قتل و دامن‌گیر همه سطوح جامعه معرفی کرده است.

دکتر مرویان حسینی با بیان اینكه فتنه، شرایط سختی را برای جامعه ایجاد می‌كند، تصریح کرد: خاصیت فتنه آن است كه چاه و راه در آن از هم شناخته نمی‌شود و تشخیص حق از باطل سخت می‌گردد و قدرت تشخیص را از انسان‌ها می‌گیرد؛ به گونه‌ای که قدرت انتخاب خود را از دست داده و نمی‌توانند رفتارشان را مدیریت كنند و در همین شرایط است كه لایۀ غوغاسالار پنهان در فتنه وارد عمل می‌شود و از آب گل آلود به نفع اغراض منحرف خود بهره برداری می‌كند.

وی با اشاره به آیه یكم از سوره عنكبوت كه می‌فرماید: احسب الناس أن یتركوا أن یقولو آمنّا و هم لایفتنون، افزود: انسان‌ها همواره در معرض فتنه و آزمایش هستند و پیوسته مورد امتحان قرار می‌گیرند.

حجت الاسلام مرویان حسینی ادامه داد: حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) هم در خطبۀ پنجاهم نهج البلاغه، ریشۀ شكل‌گیری فتنه را به زیبایی بیان كرده و می‌فرماید: انما بدء وقوع الفتن اهواء تتبع و احكام تبتدع... یعنی: آغاز پیدایش فتنه‌ها پیروى از هواهاى نفسانى و نیز زیاده‌خواهی‌های بدعت‌طلبانه است، بدعت‌هایى بر خلاف كتاب خدا. در نتیجه جریان‌های منحرف و قدرت‌طلب یکدیگر را یارى مى‌كنند و از همین جاست که بسترهای آلوده‌ای برای بروز بحران‌ها، آرام آرام شکل می‌گیرد.

وی در ادامه، بصیرت را عامل تشخیص راه درست در زمان فتنه برشمرد و گفت: بصیرت بهترین عنصر و ابزار برای فتنه شناسی و فتنه شكنی است. حضرت علی(علیه السلام) هم در این زمینه می‌فرماید: انما البصیر من سمع فتفکر و نظر فابصر و انتفع بالعبر؛ بصیر كسى است كه بشنود و بیندیشد، ببیند و بینا شود و از عبرت‌ها بهره گیرد.

حجت الاسلام مرویان حسینی از جمله ویژگی‌های فتنه 88 را ابهام آفرینی در انتخابات ریاست جمهوری عنوان كرد و گفت: فتنه‌گران با شعار تقلب در انتخابات به آشوبگری پرداختند و لذت حضور 85 درصدی مردم را به كام همه تلخ كردند. گناه آنها این بود كه دشمنان را به توطئه‌های خود امیدوار كردند و اقتدار نظام را كه در طول سالیان سال و در سایه مجاهدت‌ها و رشادت‌های ملت به دست آمده بود، زیر سؤال بردند. زمینه‌های فکر تحریم را همین فتنۀ 88 در ذهن جریان استکبار مطرح کرد. چندماه امنیت و آرامش مردم را مختل کردند.

وی انتخابات را نماد مردم سالاری دینی دانست و خاطر نشان کرد: فتنه‌گران، افزون بر ایجاد صحنه‌های منازعات، اختلافات و توهین به مقدسات، بسیج و امام راحل كه نماد عزت و عشق و اقتدار بودند، بی احترامی كردند.

مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در پایان سخنان خود، از نهم دی و بزرگداشت آن به عنوان تذكر ایام الله یاد كرد و آن را سرمایه‌ای دانست كه برای عبور از گردنه‌ها و مراحل سخت شایسته توجه است و گفت: در این میان زندگی شهدا و سیرۀ آنها چراغ راه ما برای پاک زیستن و درس آموختن از این سرمایه‌های انسانی است.

گفتنی است در پایان این نشست از مقام دانشجوی شهید علی اصغر اكبری با اهدای لوح تقدیر به خانواده این شهید والامقام تجلیل به عمل آمد.