نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/10/13     ساعت:   16:35:37
بازدید:   608
 
 
بازدید گروهی از مدرسان مدارس بیروت از بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی

15 تن از خواهران مدرس در مدارس بیروت از بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی بازدید کردند و از نزدیک با فعالیت‌های پژوهشی این مرکز آشنا شدند.


جمعی از مدرّسان مدارس مختلف، اعم از دولتی و غیردولتی در لبنان از بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی بازدید کردند و از نزدیک با فعالیت‌های پژوهشی این مرکز آشنا شدند.

دکتر امیر سلمانی رحیمی مسئول همکارهای علمی پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در این بازدید، ضمن خوش آمد گویی به مهمانان، از گرمی روابط و دوستی‌های دو ملت ایران و لبنان ابراز خرسندی کرد و اظهار داشت: بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در افزون بر سی سال، بیش از دو هزار عنوان کتاب در حوزه مطالعات و معارف اسلامی منتشر کرده است و  خوشبختانه حدود 20 عنوان از این شمار، دربارۀ لبنان، شخصیت‏‌های برجسته و علمی آن دیار یا تحقیق و ترجمه آثار عالمان لبنانی تبار است.

وی افزود: همچنین به موجب تفاهم‌‏نامه‏‌ای که میان حضرت آیت الله رئیسی و حجت الاسلام سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان به امضا رسیده، پنج برنامه مهم فرهنگی در دستور کار بنیاد قرار گرفته است: معرفی چهره‏‌های ممتاز و برجستۀ لبنانی مدفون در حرم رضوی همچون شیخ بهایی، شیخ حر عاملی، محقق کرکی، و افزون بر 30 شخصیت دیگر، ترجمۀ تقویم حزب الله یا روزشمار مقاومت اسلامی، تولید درسنامه با محتوای معرفی زندگانی و معارف امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) و حرم مطهر آن حضرت برای آموزش به زائران عزیز لبنانی و برگزاری همایش بین المللی با رویکرد معرفی چهره‏‏‌های برجسته علمی لبنان و نقش ایشان در شکل‏‌گیری تمدن نوین اسلامی.

دکتر امیر سلمانی رحیمی در پایان سخنان خود گفت: شما نیز، می‌توانید در تحقق این اهداف، یاریگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی باشید.

در این بازدید همچنین، لیلی علی شعیب به نمایندگی از بازدیدکنندگان ضمن ابراز خرسندی از مشاهده آثار و تولیدات علمی فرهنگی بنیاد پژوهش‌های اسلامی، گفت: ما در هر سال، نشست‏‌های مشترک و دوره‌‏های آموزشی را طی می‏‌کنیم که این سفر نیز در همان چارچوب قرار دارد. اکنون نیز آمده‌‏ایم تا با یک مرکز پژوهشی و نشر اسلامی آشنا شویم.

دکتر مرتضی انفرادی مدیر گروه فرهنگ و سیرۀ رضوی نیز در این بازدید با اشاره به اینکه این گروه بزرگترین و پرنشرترین گروه بنیاد پژوهش‌های اسلامی است، اظهار داشت: در این گروه ده تن از پژوهشگران با مدارک دکتری و کارشناسی ارشد مشغول به فعالیت علمی هستند و شمار آثار منتشر شدۀ گروه 235 جلد است.

وی افزود: 35 عنوان از این آثار در محافل بین‌المللی و ملی برگزیده شده است. همچنین آثار این گروه به زبان‌های گوناگون از جمله انگلیسی، عربی، فرانسه، روسی و اردو ترجمه شده و در معرض علاقه‌مندان به حضرت رضا(علیه السلام) قرار گرفته است.

انفرادی تصریح کرد: تلاش ما در گروه این است که چهرۀ علمی امام هشتم(علیه السلام) را که ملقب به عالم آل محمد(علهیم السلام) هستند، با تکیه بر مستندات علمی، در گسترۀ جهانی مطرح کنیم. بیشتر تأکید ما هم بر مناظرات آن حضرت است، از جمله مناظره با مسیحیان و یهودیان و دیگر ادیان و مذاهب که مستندات آن در منابع علمی معتبر موجود است.

این پژوهشگر، فعالیت‌های گروه فرهنگ و سیرۀ رضوی را حول سه محور زندگی‌نامه، معارف و حرم حضرت رضا(علیه السلام) برشمرد و ابراز کرد: در زمینۀ حرم، دائرة المعارف آستان قدس رضوی تألیف و گردآوری شده که جلد نخست آن منتشر شده است و جلد دوم نیز به زودی منتشر خواهد شد.