به گزارش اداره روابط عمومی و بینالملل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، مریم ساداتی جزی دانشیار دانشگاه اصفهان در کنفرانس بینالمللی آسیبشناسی مطالعات تاریخ اهلبیت(ع) در دوره معاصر که به میزبانی نمایندگی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در قم برگزار شد، به ارائه مقالهای با موضوع «ارزیابی جایگاه سیف بن عمر تمیمی در مطالعات شیعه-پژوهی معاصر غربیها» پرداخت.
وی به بیان اینکه از قرن نوزدهم تاکنون که شیعه شناسی بهعنوان بخشی از مطالعات اسلامی در غرب موردتوجه قرارگرفته، اخبار سیف بهعنوان یکی از منابع اسلامی مطرح بوده است،گفت: شیعه پژوهان غربی در راستای فهم مذهب شیعه با سیف و اخبار مواجه شدند و در این زمینه بحثهای مهمی را ارائه کردند.
ساداتی در ادامه خاطرنشان کرد: این تحقیق به تبیین جایگاه سیف در مطالعات غربیها و تأثیر آن بر فهم آنها از شیعه میپردازد. روش پژوهش اسنادی و کتابخانهای است و با شیوه مطالعه تاریخی که مبتنی بر جمعآوری داده و توصیف و تحلیل آن است؛ به این پرسش پاسخ میدهد که جایگاه سیف در مطالعات معاصر غربیها چیست؟ شیعه پژوهان غربی در مواجهه با سیف و اخبار او رویه یکسانی نداشتند.
وی ابراز کرد: برخی از پیشینیان سیف را اهل مبالغه و اخبار وی را جعلی میدانند. اما رویکرد متأخرتر در جهت اثبات اعتبار سیف و اخبار او است. مهمترین چالش آنها تغییر رویکرد مسئله به موضوع است که از سنتهای پیشین، منابع اسلامی و عوامل اثرگذار بیرونی منشأ میگیرد.
دانشیار دانشگاه اصفهان ادامه داد: یافتههای آنها در این زمینه ناقص و نیازمند اعتبار سنجی بر مبنای منابع اسلامی، استفاده از ابزارها و شیوههای علمی برای انجام پژوهشهایی در این حوزه است.