به گزارش اداره روابط عمومی و بینالملل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، محسن عمیق استاديار و عضو هیئتعلمی گروه معارف اسلامی دانشگاه صنعتی اصفهان در کنفرانس بینالمللی آسیبشناسی مطالعات تاریخ اهلبیت(ع) در دوره معاصر که به میزبانی نمایندگی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در قم برگزار شد، به ارائه مقالهای با موضوع «آسیبشناسی و نقد انگاره تدوین قرآن و مسئله تحریف از دیدگاه محمد عابد الجابری » پرداخت.
وی عنوان کرد:تاریخ جمع و تدوین قرآن کریم همواره محل بحث و گفتگوهای فراوانی میان قرآنپژوهان مسلمان در طول تاریخ اسلام و اسلامشناسان غربی در عصر حاضر بوده است.
عمیق ادامه داد: محمد عابد الجابری از پژوهشگران عرب و از نو معتزلیان معاصر، بخشی از مباحث علوم قرآن را به این مبحث اختصاص داده است. او با استناد به روایات و دیدگاههای مشهور و غالب درباره تاریخ جمع و تدوین قرآن کریم، دراینباره از نظرگاه شیعه و اهل سنت اظهارنظر کرده است. همچنین بهنقد دیدگاههایی که اندیشه تحریف را بهویژه با تکیهبر شیوه جمع قرآن کریم مطرح کردهاند، پرداخته و معتقد است که اگرچه تحریف قرآن کریم پس از رویداد جمع عثمان منتفی است؛ اما این امر تحریف پیشازاین زمان را نفی نمیکند.
وی خاطرنشان کرد: در حقیقت او با ارائه دلایل ضعیف، برخی از مراحل جمع را مستلزم تحریف و تغییر در قرآن دانسته است. وی تصریح کرد در پژوهش هایش که به شیوه توصیفی-تحلیلی با رویکرد انتقادی سامانیافته، دیدگاههای جابری درباره فرآیند جمع و تدوین قرآن کریم و مسئله تحریف را موردنقد و بررسی قرار داده است.