به گزارش اداره روابط عمومی و بینالملل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، این پیش نشست با حضور پژوهشگرانی همچون حجج اسلام مهدی شریعتیتبار مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهشهای اسلامی و علی جلائیان اکبرنیا معاون پژوهشی بنیاد و نویسندگانی از جمله محمد باقر پور امینی و حکیمباشی، محمد حکیمی و ملکی تراکمهای برگزار شد.
محمد باقر پور امینی گردآورنده کتاب «چشمه حکمت رضوی» در ابتدا به معرفی این کتاب پرداخت و گفت: «چشمه حکمت رضوی» گزیده و منتخب مهمترین احادیث و گفتههای عیون اخبار الرضا(ع) است که با معیار استفاده برای عموم علاقهمندان و شیفتگان خورشید هشتم بهگزینی و انتخاب شده است.
وی با بیان اینکه کتاب حاضر توسط شیخ صدوق نگاشته شده و محمد مهدی رضایی آن را ترجمه کرده است، ادامه داد: در این کتاب که بر پایه احادیث معتبر به زندگانی، آثار و روایات امام علیبنموسی الرضا(ع) و همچنین فضیلت زیارت آن امام همام پرداخته شده است، موضوعات گوناگون اعتقادی، فقهی،اخلاقی، سیره و روایاتی با محوریت امامرضا(ع) در ۶۹ باب تنظیم و ارائه شده است.
پورامینی تصریح کرد: متن این کتاب به دو زبان عربی و فارسی بوده و در سه فصل زندگی امام رضا(ع)، معارف و اندیشههای امامرضا(ع) و زیارت این امام همام نگارش شده است.
حجتالاسلام علی جلاییان اکبرنیا معاون پژوهشی بنیاد پژوهشهای اسلامی به هدف اصلی برگزاری این نشست اشاره و عنوان کرد: در نظر داریم در کنار کتابهای حرم مطهر رضوی برای مطالعه زائران، کتاب «چشمه حکمت رضوی» که با محوریت امام رضا(ع) نگاشته است در اختیار زائران قرار گیرد.
وی ادامه داد: مبنای این کتاب عیون اخبار الرضا(ع) قرار داده شد و پس از ترجمه در بنیاد پژوهشهای اسلامی مورد ارزیابی قرار گرفته و به چاپ رسیده است.
حجتالاسلام مهدی شریعتیتبار مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی نیز در ادامه این نشست گفت: در این کتاب خصوصیات فردی امام رضا(ع) همچون سفر، زیارت و شهادت و همچنین مباحثی مربوط به معارف اعتقادات، فلسفه احکام، مسائل اخلاقی و... آمده است و این ساختار به شرط جامعیت ساختار قابل دفاعی است.
وی افزود: این کتاب به دلیل اشتباهات بسیار ترجمهای و همچنین انتخاب احادیثی که هیچ ارتباطی به سرفصل آن ندارد نیاز به بازنگری دارد.
گفتنی است چینش و باببندی مطابق با انسان روز، تشکیل شورایی جهت بررسی و گزینش روایات از کتاب عیون، شرح روایات در موارد سوال برانگیز و ترجمهای روان از جمله پیشنهادهایی بود که برای انتخابی جامع از کتاب عیون اخبار الرضا(ع) توسط حاضران در جلسه پیشنهاد شد.