به گزارش اداره روابط عمومی و بینالملل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی با توجه به نابودی بسیاری از آثار تیموری در محدوده خراسان کنونی، در ابتدا به نظر نمیرسید این پژوهش، قابلیت تبدیلشدن به کتابی مستقل را داشته باشد، اما در پی واکاویهای انجامشده در جلد نخست، خطوط بنایی بهکاررفته در مسجد گوهرشاد به همراه بررسی سیر تحول خطنگاری بنایی در ایران به رشته تحریر درآمد.
در دومین جلد از کتاب «کتیبههای تیموری در خراسان» 22 اثر برجایمانده در خراسان کنونی موردبررسی قرارگرفته که 11 مسجد، 7 آرامگاه و 4 مدرسه را در برمیگیرد.
خطوط بهکاررفته در کتیبهها شامل ثلث، کوفی و بنایی است و جنس آنها سنگ، گچبری، کاشی و کتیبهنگاری بر روی گچ است؛ کتیبههای بررسیشده در جلد دوم ازنظر مضمون شامل کتیبههای قرآنی، حدیث، اسماء الهی، اسماء پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع)، دعا، اشعار عارفانه فارسی و مشخصات بانی و معمار بناها است.
رنگهای بهکاررفته در کتیبهها رنگهای غالب روزگار تیموری است که در کاشیهای این دوره بهوفور دیده میشود. در کتیبههای کاشیکاری روزگار تیموری، غلبه بیشتر با زمینه لاجوردی و رنگ سفید است، اما رنگهای آبی، فیروزهای و قهوهای نیز در کتیبههای کاشی این دوره به فراوانی به چشم میخورد. در کتیبههای نقاشی بر روی گچ، معمولاً از رنگهای آبی، قرمز و طلایی استفادهشده است.
کتاب حاضر بدون شک جلوههایی هرچند اندک از رنگ و نقش به کار گرفتهشده توسط هنرمندان و خطاطان عصر تیموری را پیش روی خواننده قرار میدهد.
مدرسه بالاسر، مدرسه دودر، مدرسه پریزاد، مسجد گوهرشاد، سنگ مزار آرزو ملک،کتیبه گنبد اوپک میرزا، سنگ مزار کمالالدین حسین قلی، مسجد جامع نیشابور، مسجد جامع رشت خوار، مسجد ازغد، مسجد شاه مشهد، مسجد قاین، مسجد زینالدین تایبادی و... برخی از آثار برجایمانده روزگار تیموری در خراسان کنونی است که در این اثر معرفیشده است.
این کتاب به قلم سید محسن حسینی نگاشته شده است و در شمارگان 500 نسخه در قطع رحلی به چاپ رسیده و در اختیار علاقهمندان قرارگرفته است.