نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1399/08/18     ساعت:   14:06:56
بازدید:   659
 
 
دبیر علمی نشست‌های عیون اخبارالرضا(ع) خبر داد: برگزاری 100 نشست تخصصی با محوریت کتاب «عیون اخبارالرضا(ع)»

دبیر علمی نشست‌های عیون اخبارالرضا(ع) از برگزاری 100 نشست تخصصی با محوریت کتاب «عیون اخبارالرضا(ع)» خبر داد.


به گزارش اداره روابط عمومی و بین الملل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، محمود ملکی تراکمه‌ای دبیر علمی نشست‌های عیون اخبارالرضا(ع) با بیان اینکه نخستین تصمیمی که درباره کتاب «عیون اخبار الرضا(ع)» گرفته شد توسط نمایندگی بنیاد پژوهشهای اسلامی در قم و همزمان با ایام دهه پایانی ماه صفر امسال کلید زده شد، گفت: در این طرح جامع در قدم نخست کتاب عیون به جامعه فرهنگی و نخبگانی در سطح دانشگاه‌ها و حوزه معرفی می‌شود.
وی ابراز کرد: این معرفی مسیری را باید طی کند تا به همایشی که قرار است تا دو سال آینده برگزار شود، برسد. کتاب «عیون اخبار الرضا(ع)» کهن‌ترین و معتبرترین کتاب درباره امام رضا(ع) و از امام رضا(ع) است که دربردارنده ۹۶۷ خبر به معنای گزارش است؛ این اخبار ممکن است از امام رضا(ع) و یا گزارشی از زندگی ایشان باشد و مطالبی همچون ولایتعهدی امام رضا و روایاتی مختلف را در بر می‌گیرد.
این پژوهشگر پژوهشکده علوم اسلامی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، ادامه داد: حدود 750 تا 800 روایت از خود امام رضا(ع) در این کتاب موجود است و کتابی با این جامعیت که توسط یک نویسنده و عالم معتبر شیعی نوشته شده باشد نداریم.
وی در ادامه به اقداماتی که تا کنون در خصوص این کتاب انجام شده است اشاره کرد و افزود: نخستین اقدام بحث برگزاری نشست‌هاست و نکته دیگر آثاری که قرار است حول این کتاب شکل بگیرد که تصحیح و منتخب عیون از جمله آنهاست تا منتخبی از این کتاب با ترجمه روان در دسترس عموم قرار گیرد.
ملکی تصریح کرد: کتاب «ساختار چشمه حکمت رضوی» با محوریت منتخبی از کتاب «عیون اخبارالرضا(ع)»به چاپ رسیده است که دارای اشکالات جدی بویژه در حوزه ترجمه است و در باب‌بندی نیاز به بازنگری دارد؛ ما در نظر داریم کتاب عیون اخبار الرضا(ع) در کنار سایر کتب در حرم مطهر رضوی قرار گیرد و در حد نهج البلاغه و صحیفه سجادیه به مردم شناسانده شود.
وی با بیان اینکه نشست‌ها با عنوان«اولین سوگواره علمی و فرهنگی امام رضا(ع)» توسط نمایندگی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی کلید خورد، گفت: در همین راستا 16 نشست برگزار شد و مقرر شده است هر ماه 4 نشست برگزار شود که طبق برنامه ریزی‌های انجام شده این روال تا 100 نشست ادامه پیدا خواهد کرد.
ملکی ادامه داد: در این نشست‌ها ابعاد مختلف عیون همچون سندها، محتوا، اعتبار، فضای نگارش این کتاب و... مورد بررسی قرار می‌گیرد و هر کس به تناسب تخصص خود در مورد این کتاب بحث می‌کند.
این پژوهشگر تصریح کرد: این موضوع که کتاب عیون اخبارالرضا(ع) از چه کتابهایی استفاده کرده و چه کتابهایی از عیون استفاده کرده است و همچنین بزرگان چه مباحثی در خصوص این کتاب دارند و سایر جنبه‌های مختلف در حال بررسی است و در نهایت به همایش  عیون اخبار الرضا(ع) در نگاه فرهیختگان می انجامد.