نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1399/08/22     ساعت:   18:30:04
بازدید:   525
 
 
به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی؛ صد و چهل و هفتمین شماره از نشریه مشکوه منتشر شد

به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، صد و چهل و هفتمین شماره از نشریه مشکوه منتشر شد.


به گزارش اداره روابط عمومی و بین‌الملل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی،«تأثیر عمل مبتنی بر اعتماد به وعده‌های الهی در معرفت دینی با تأکید بر آیۀ 122 سوره توبه (آیۀ نفْر)»،«تحلیل گفتمان احادیث تقیۀ حسن بن محبوب»،« بازخوانی ترجمه و تفسیر آیات 32 و 33 سورۀ «ص» و دفاع از شخصیت حضرت سلیمان(ع)»،«تطور حیطۀ موضوعی قرآن در فهم مفسران از عبارتِ (تِبْیاناً لِکُلِّ شَیْءٍ)» و «آسیب‌شناسی اخلاقی انتقاد از منظر نهج‌البلاغه» عناوین مقالات ارائه‌شده در این نشریه است.
در بخشی از مقاله«آسیب‌شناسی اخلاقی انتقاد از منظر نهج‌البلاغه» که به قلم میثم کهن ترابی و مصطفی حاجی محمدی نگاشته شده آمده است: انتقاد، اظهار عیوب به بهترین شکل به‌منظور اصلاح آن‌ها در راستای رشد و تعالی انسان است و زمانی محقق می‏شود که اصول و ضوابط آن از دو جهت علمی و اخلاقی رعایت شود.
همچنین در پژوهشی با عنوان «تأثیر عمل مبتنی بر اعتماد به وعده‌های الهی در معرفت دینی با تأکید بر آیۀ 122 سوره توبه (آیۀ نفْر)» انسان موجودی مستعد و نیازمند تأدیب و تربیت مستمر است و حیات دینی بستری است تا رشد و تربیت شایسته انسان را به او بدهد از همین رو یکی از برجسته‌ترین وجوه زندگی دینی را عمل مبتنی بر اعتماد به وعده‌های الهی است.
تحلیل کارکرد تربیتی عمل معتمدانه به وعده‌های الهی، مسئله‌ای است که پژوهش حاضر به روش توصیفی _ تحلیلی تلاش دارد آن را در قلمرو زندگی دینی و در ارتباط با فرایندی تربیتی با استفاده از متن قرآن و تفاسیر گوناگون بررسی کند.
رامین طیاری نژاد،زهرا منصوری، خدیجه محمدخان علی راد  نویسندگان این پژوهش هستند.
ازجمله آیاتی که  معرکه آرای مترجمان و مفسران قرآن کریم شده و ترجمه‌ها و تفاسیر متفاوتی از آن ارائه‌شده، آیات 32 و 33 سورۀ «ص» است. منشأ اختلاف مذکور،  ترجمه واژه «اوّاب»، در آیۀ 30، ترجمه حرف «عن» در جمله (عَنْ‏ ذِکْرِ رَبِّی) و همچنین مراجع ضمایر در «توارت» و «ردّوها» است که موجب ارائه سه دیدگاه متفاوت شده است. این مباحث نیز در پژوهش«بازخوانی ترجمه و تفسیر آیات 32 و 33 سورۀ «ص» و دفاع از شخصیت حضرت سلیمان(ع)» بررسی‌شده و به‌نقد دیدگاه‌های مختلف پرداخته‌شده است.
محمدرضا شاه سنائی، نیز کار نگارش این مقاله را بر عهده داشته است.