به گزارش اداره روابط عمومی و بینالملل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، هدف زندگی مقولهای است که از دیرباز ذهن بشر را به خود مشغول ساخته است. مؤلف در کتاب «هدف زندگی» دو مسئله چیستیِ هدف و معنای زندگی را موردبحث قرار داده است. عدم روشن بودن معنا و مبناى زندگى در جوامع امروز، سبب شده است كه علامه جعفرى در این كتاب به تعريف واقعى زندگى پرداخته و انواع و اقسام آن را از منظرهاى گوناگون بررسى كند. اثبات اصل ارزش حيات و منشأهاى درونى و برونىِ آن، از مسائل جالب اين كتاب است.
کتاب «هدف زندگی» در عین اجمال، عمده سؤالات پیرامون مسئله هدف حیات را که اساسیترین پرسش جوان امروز است مطرح کرده و با استدلالهای منطقی، نقلقولها، اشعار و تمثیلات زیبا به پاسخ آنها مبادرت ورزیده است.
در مقدمه کتاب، نگارنده با این لحن صریح و بیپروا در انتقاد به فلسفه نماییهای معاصر به پیشواز تألیف ارزنده خود میرود: سؤال از فلسفه و هدف حیات ازنظر تاریخی مساوی با تاریخ هشیاری آدمیان است. پاسخهایی که در آن دورهها به سؤال از هدف زندگی گفته میشد، متین و باشکوه و موقرانه بازگو میشد، زیرا جهان هستی برای آنها عظمت و شکوه و جلالی داشت که آنان را وادار به احتیاط در بحث میکرد.
علامه با انتقاد از مهمترین بحران زندگی امروز یعنی پوچانگاری حیات درنتیجه غلبه بیامان فناوری و ماشین بر شئون مختلف زندگی انسان، میکوشد به سؤالهای اساسی مرتبط با بحث یعنی معنای هدف، تعریف زندگی و انگیزههای پرسش از هدف زندگی پاسخ دهد.
تقسیمبندی قابلتوجهی که علامه جعفری از دنباله روان این اندیشه ارائه میکند، بسیار قابلتأمل است. بنای علامه بر فهم و شناخت است نهفقط رد و عدم قبول. ازاینرو بهخوبی توانسته مرز میان پوچگرایی، پوچانگاری و پوچنمایی را مشخص کند.
گفتنی است، سید سعید ارجمند، کار ترجمه این اثر را بر عهده داشته است.