نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1399/08/25     ساعت:   16:37:13
بازدید:   575
 
 
بازخوانی دیدار علامه محمدتقی جعفری از بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی

علامه محمدتقی جعفري در سال 1304 خورشيدي در شهر تبريز متولد شد و پس از تحصيلات عاليه علوم اسلامي در شهر تبريز، تهران، قم و نجف اشرف در محضر آيات عظام، ميرزا فتاح شهيدي، شيخ محمدرضا تنكابني، شيخ كاظم شيرازي، سيد عبدالهادي شيرازي، سيد ابوالقاسم خويي و سيد محسن حكيم كسب فيض کرد.بيش از 80 اثر از آثار استاد به زیور چاپ آراسته‌شده است و از آثار برجسته ايشان می‌توان به شرح و تفسير بر نهج‌البلاغه اشاره کرد كه 27 جلد آن به زبان فارسي چاپ و منتشرشده است. وی فلسفه و عرفان را در کانون فلسفی - عرفانی نجف و تهران تکمیل کرد و در اثر ژرف‌نگری‌هایی روزآمد، با کوله باری از نواندیشی و تازه نگری به ایران بازگشت و با تمام وجود، تا زمانی که دار فانی را وداع گفت در خدمت انسان، علم و فرهنگ بود.


بازدید علامه جعفری از بنیاد پژوهشهای اسلامی

استاد علامه جعفری که فخر عالم تشیع محسوب می‌شود و در علوم اسلامی به‌ویژه فلسفه از عالمان زمان خود به‌حساب می‌آید، در ارتباط با مراکز علمی و پژوهشی اسلامی نظیر بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی می‌کوشید تا به تعمیق مطالعات اسلامی کمک کند؛ این عالم برجسته در تاریخ 31 شهریورماه سال 1366 با پژوهشگران بنیاد دیدار کرد؛ دیداری که هنوز هم برخی پژوهشگران این مرکز علمی آن را به یاد دارند و از این خاطره به نیکی یاد می‌کنند. در ادامه یادداشتی از علامه جعفری که در بازدید ایشان از بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در دفتر خاطرات این مرکز علمی نوشته‌شده است را می‌خوانید.

بسم‌الله الرحمن الرحیم

در تاريخ 31/شهريورماه/1366 مُشرّف به آستان قدس امام علی بن موسی الرّضا علی آبائه و اولاده الصلوة و السّلام گشتم. دریکی از روزهای تشرّف، موفق به ديداری از بنياد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی شده و از نزديک باراهنمایی برادر ارجمند جناب حجةالاسلام و المسلمين آقای الهی قسمت­هايی مختلف از اين بنياد را زيارت نمودم. همان‌طور که در موقع گردش و بررسی قسمت­ها به تکاپو گران مخلص اين بنياد عرض کردم، الطاف الهی و فيوض ربانی بار ديگر شامل حال مردم اين جامعه بالخصوص و جوامع اسلامی علی العموم گشته و نهال سازنده و عامل تکامل انسانی را به‌وسیله احيای مجدّد فرهنگ اسلامی، در حال رشد قرار داده است و اميدوارم اين بنياد محترم در قدم­هايی که درراه احيای مجدّد فرهنگ جاودانی و سازنده اسلام [برمی­دارد]، موفق و مؤيّد و مشمول عنايات خداوندی باشد.

محمدتقی جعفری

 31/شهریور/1366

علامه محمدتقی جعفری براثر بیماری در تاریخ ۲۵ آبان ماه سال ۱۳۷۷ به رحمت ایزدی پیوست و در مشهد مقدس در رواق دارالزهد واقع در حرم مطهر امام رضا(ع) به خاک سپرده شد.