حجت الاسلام و المسلمین شجاعی راد ظهر امروز در نشست «جایگاه و نقش سادات رضوی ایران در احیاء فرهنگ اهل بیت(علیهم السلام)» از سلسله نشستهای دومین همایش سیرۀ امام رضا (علیه السلام)؛ آموزهها و کارکردها در پژوهشکده الذریة النبویة با اشاره به کتاب موسوعه مولفی الامامیه اظهار کرد: در این کتاب نام تألیفات و نویسندگان نوشته شده است و امکان استخراج مقالات در خصوص سادات رضوی و نویسندگان امامیه از این موسوعه وجود دارد.
وی ادامه داد: موسوعه مولفی الامامیه شامل معرفی نویسندگان امامیه در زمینه علوم مختلف است، این موسوعه به سراغ فرقههای دیگر همچون سنی و زیدی نرفته است، نام و نام پدر نویسندگان و تقریرات دیگر و نام آثار و توضیحات در خصوص آن آثار در موسوعه نگاشته شده است، پاورقی انتقادی هم در موسوعه مولفی الامامیه داشتیم.
این پژوهشگر علوم اسلامی افزود: تدوین موسوعه مولفی الامامیه موجب احیای علمای گمنامی شده است که نام آنها در کتابهای رجالی شاخص شیعه نیست، از تمام کتابهای تراجم شناسی در موسوعه استفاده شده است و امکان نگارش دهها کتاب براساس موسوعه مولفی الامامیه وجود دارد.
شجاعی راد، سادات رضوی را جزو نویسندگان دانست و تصریح کرد: دهها مدخل در موسوعه مربوط به سادات رضوی است که نیمی از آنها در شبه قاره هند بودند؛ این نشان از نقش سادات رضوی در احیای فرهنگ اهل بیت(علیهم السلام) در آن منطقه داشته است، بخشی از آثار این افراد ردیههایی بود تا از مذهب شیعه دفاع کنند.
وی ادامه داد: سادات رضوی سنی در شبه قاره هند داریم که نامهایشان نامهای شیعی است، اما مذهب تسنن دارند، البته با وجود سنی بودن، به شدت محب اهل بیت(علیهم السلام) هستند.
پژوهشگر علوم اسلامی افزود: تعدادی از سادات رضوی از شاگردان صاحب جواهر و شیخ انصاری بودند، امکان چاپ آثار این افراد به عنوان تکریم از سادات رضوی وجود دارد، آثار سادات رضوی گنجینههای بزرگی محسوب میشوند.
شجاعی راد، از سید سعید اختر رضوی به عنوان یکی از مؤلفان یاد کرد و گفت: او به عنوان یکی از سادات رضوی، 98 اثر داشت که بیشتر این آثار به چاپ رسیدند، بسیاری از این سادات مجتهد بودند و در میان آنها هم شاعرانی وجود داشت.
وی ادامه داد: مرحوم سید راحت حسین از سادات رضوی کتابهایی در زمینه انساب به نگارش درآورده است، سادات آثار بسیاری در زمینه فقهی هم داشتهاند.
پژوهشگر علوم اسلامی خاطرنشان کرد: سادات رضوی در زمینه اشاعه فرهنگ اهل بیت(علیهم السلام) به خصوص در شبه قاره هند نقش داشتند و این تلاش تنها منحصر به علمای آنها نبود و سادات رضوی با وجود اشتغال به کارهای دیگر برای اشاعه فرهنگ تلاش می کنند.