بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در سال ۱۳۶۳ به منظور تولید و ترویج معارف اسلامی گسترش فرهنگ و مکتب اهل بیت علیهم السلام تبیین و ترویج سیره امام رضا سلام و پاسخ به نیازهای پژوهشی آستان قدس رضوی تاسیس شد در مهر ۱۴۰۰ جهت تحقق بخشی از وظایف پژوهشی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی نیازهای پژوهشی در سطح ملی در زمینههای تمدن اسلامی فقه امامیه و میراث رضوی پژوهشکده علوم اسلامی رضوی وابسته به بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی این پژوهشکده موافقت قطعی خود را در اسفند ۱۴۰۲ از شورای گسترش آموزشی و هفت عضو هیئت علمی است.
از جمله اهدافی پژوهشکده پاسخ به نیازهای پژوهشی آستان قدس رضوی و به ویژه حرم مطهر آقا علی بن موسی الرضا علیه السلام است. تمرکز بر حدیث رضوی، معارف امام رضا علیه السلام سیره آن حضرت ، زیارت و نذر و به طور کلی معارف اسلامی حوزه پژوهشی این پژوهشکده به شما می رود.
گروه های پژوهشکده شامل گروه فرهنگ و ادب و تمدن اسلامی، تحقیقات علوم قرآنی و فقه جعفری، و تصحیح و ترجمه متون اسلامی است فعالیتهای علمی پژوهش کده در زمینههای مختلف و متنوع در قالبهای کتاب مقاله طرح نشست علمی و کرسیهای علمی ترویجی برنامهریزی و اجرا میشود.
آثار پژوهشکده شامل ۱۵ عنوان کتاب میباشد مانند عصریسازی افعال پیامبر الهیات عملی دعاهای طلبه باران منابع الکافی دانشنامه کربلا مدینه البلاغه،
۳۷ مقاله علمی و پژوهشی، ۲۴ مقاله علمی ترویجی، ۱۰ مقاله تخصصی ، ۳۴ نشست و ۲۴ طرح پژوهشی داخلی و بیرونی از فعالیتهای این پژوهشکده است.
اعضای هیئت علمی پژوهشکده آقایان دکتر کمالی و دکتر عربشاهی در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به کسب جایزه ملی البرز نائل شدند همچنین اثر عصری سازی افعال پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به قلم دکتر مردانی گلستانی موفق به کسب جایزه جشنواره همایش سبک زندگی در سال ۱۴۰۲ شده است.