نشست «ایران و جبهه مقاومت» از سلسله نشستهای تحلیلی پدافند غیر عامل به همت گروه مطالعات انقلاب و تمدن نوین اسلامی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.
دبیرعلمی نشست و پژوهشگر گروه مطالعات انقلاب و تمدن نوین اسلامی در ابتدای این نشست که روز گذشته در محل تالار شخ طوسی این بنیاد برگزار شد، به تبیین «جبهه مقاومت از سنگ تا موشک» پرداخت و انتفاضه اول فلسطین یا انقلاب سنگ، شکلی از اشکال اعتراض مردم فلسطین علیه اوضاع نابسامان مردم فلسطین در اردوگاهها، افزایش بیکاری، تبعیض نژادی و سرکوب مردم فلسطین به دست اسرائیل غاصب بود که انتفاضه سنگ نیز نامیده شد.
دکتر علیجان سکندری ادامه داد: انتفاضه سنگ، انتفاضهالاقصی، انتفاضه قدس، خیزش باب الاسباط،خیزش بابالعامود، طوفان الاقصی و عملیات وعده صادق از جمله مبارزات و خیزشهایی است که علیه رژیم اسرائیل صورت گرفته است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: اسم اولین انتفاضه فلسطین «انتفاضه سنگ» نامیده میشود که در هشتم دسامبر سال 1987 با زیر گرفتن چند کارگر فلسطینی توسط یک راننده کامیون اسرائیلی در شمال غزه و کشته شدن 4 فلسطینی درگیریها آغاز شد و تا 6 سال ادامه داشت.
این پژوهشگر تصریح کرد: از نخستین انتفاضه تا کنون انتفاضهها و خیزشهای متعددی رخ داده است. از جمله در ۱۴ آوریل ۲۰۲۴، ایران اهداف نظامی را در فلسطین اشغالی با پهپاد و موشک هدف قرار داد. در این حملات، برخی از موشکهای ایران با عبور از سامانههای دفاعی اسرائیل، به اهدافی در فلسطین اشغالی اصابت کردند و به دو پایگاه هوایی ارتش اسرائیل خسارت وارد شد. این عملیات را بزرگترین حمله پهپادی جهان و بزرگترین حمله موشکی تاریخ ایران میدانند.
وی افزود: این حمله در واکنش به حمله ارتش اسرائیل در ۱ آوریل ۲۰۲۴ به ساختمان کنسولی ایران در دمشق انجام شد. در پی حمایت جمهوری اسلامی ایران از گروههای مقاومت فلسطینی، ارتش اسرائیل به کنسولگری ایران حمله کرد،در این حمله 7 تن از اعضای سپاه پاسدارا به شهادت رسیدند. همچنین در ۱ اکتبر ۲۰۲۴ نیز ایران در واکنش به ترور اسماعیل هنیه رئيس دفتر سیاسی وقت حماس، سید حسن نصرالله دبیرکل وقت حزبالله لبنان و سید عباس نیلفروشان، معاون عملیات وقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اهداف نظامی و امنیتی را در سرزمینهای اشغالی هدف حملات موشکی قرار داد.
باید به دنیای پسا اسرائیل فکر کنیم
رئیس حراست سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی نیز از دیگر سخنرانان این نشست به وضعیت موجود و ابعاد آن اشاره کرد و گفت: در شرایط حاضر بحث عملیات روانی جایگاه ویژه خودش را دارد و مهم تر از جنگ است، عملیات روانی تقابل سخت و نظامی است که هر کس دست برتر را داشته باشد جنگ را میتواند با پیروزی پیش ببرد.
استاد علی نجارزاده، گفت: عملیات روانی به سه دسته سیاه، سفید و خاکستری تقسیم میشود، در عملیات روانی سیاه، منافع ملی و امنیت ملی یک کشور برای سیاه نمایی هدف قرار گرفته میشود و مجموعهای از اطلاعات، اخبار و... در تبدیل آثار هنری و غیر هنری رسانهای میشود تا موضوعی را سیاه جلوه دهند.
وی تصریح کرد: عملیات روانی سفید، نیز به معنای سفید جلوه دادن یک موضوع در افکار عمومی بینالمللی در یک کشور یا منطقه است، در حال حاضر رژیم صهیونیستی به بهانه دفاع از خود مظلوم نمایی میکند و عملیات روانی خاکستری تلفیقی از این دو عملیات است به این معنی که همزمان یک موضوع را درابعادی منفی و مثبت جلوه دهند.
استاد نجارزاده، افزود: در فضای کنونی سه عملیات علیه رژیم انجام شد، نخست طوفانالاقصی بود که هیمنه اطلاعاتی و عملیات روانی نظام سلطه را شکست و سیستم نظام سلطه را به هم ریخت. دیگری وعده صادق یک بود که هیمنه عملیات روانی را شکست. این عملیات به دستور مقام معظم رهبری و از مبدا جمهوری اسلامی ایران انجام شد و برای نخستینبار از کشوری مستقیما علیه رژیم غاصب صهیونیستی صورت گرفت.
وی تصریح کرد: در عملیات وعده صادق دو نیز تمام هیمنه نظامی و عملیاتی غرب فرو ریخت و خسارت بالایی به رژیم صهیونیستی وارد کرد. خروجی آن در سه بعد ملی، جهان اسلامی و بینالمللی اثر گذار بود. در بعد ملی منجر به انسجام ملی شد، در بعد جهان اسلام نیز جمهوری اسلامی قهرمان شد و منجر به برجسته شدن مبانی فکری تشیع در جهان اسلام و دنیا شد.
رئیس حراست سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه نظام سلطه غرب در روز مباداست و هر چه دارد باید هزینه کند، گفت: ما باید به دنیای پسا اسرائیل فکر کنیم، اسرائیل تمام شده است.